Test de zbor cu AR Drone, jucăria preferată a utilizatorului de smartphone (Video)

Autor:  | Publicat în:  Parrot 2.842 ori
<b>Test de zbor cu AR Drone, jucăria preferată a utilizatorului de smartphone (Video)</b>Dacă tot ești posesor de smartphone, de ce să nu extinzi utilizarea sa și în afara sferei obișnuite? Astfel, îți poți transforma telefonul și chiar și tableta în telecomanda pentru un elicopter de jucărie ultramodern cunoscut drept AR. Drone....

Dacă tot ești posesor de smartphone, de ce să nu extinzi utilizarea sa și în afara sferei obișnuite? Astfel, îți poți transforma telefonul și chiar și tableta în telecomanda pentru un elicopter de jucărie ultramodern cunoscut drept AR. Drone. Device-ul ne-a fost trimis în teste de către Orange România, care vinde acest produs la prețul de 319 euro.

Acest elicopter cu 4 elice aka quadricopter vine într-o cutie uriașă de carton, cu o cărticică destul de groasă de instrucțiuni și ne-a fost trimis de Orange cu 2 acumulatoare. Fiecare dintre acestea oferă 12 minute de autonomie pentru drona și asta după o încărcare de 90 de minute. Ce este așa fascinant la gadgetul produs de Parrot? Ei bine, elicopterul este destul de ușor, având în vedere dimensiunile sale și are un potențial nelimitat de divertisment, având numeroase aplicații dedicate.

El este compatibil cu Android, iOS, Symbian și chiar și PC-uri cu Linux. Cu un hack potrivit s-a reușit și controlul sau cu ajutorul unui Kinect, dar revenind la recenzia noastră, am folosit un iPad 2 de la evoMAG.ro drept telecomanda pentru gadgetul zburător. Dacă sunteți curioși cum funcționează sistemul de control, iată câțiva pași simplu de setup:

  • conectezi bateria la dronă și o fixezi bine
  • poziționezi drona vertical pe podea și îi atașezi una din protecțiile de zbor
  • cauți pe terminalul tău o rețea wireless cu numele de Ar Drone și te conectezi la ea
  • intri în aplicația AR Freeflight, pe care o găsești în App Store și Android Market
  • sincronizezi drona cu terminalul mobil și începe transmisia video
  • poți controla quadricopterul cu tableta sau telefonul!

Dacă nu știați, AR Drone vine cu două camere, una frontală wide angle cu senzor CMOS și una în partea inferioară. Camera frontală transmite la 15 fps direct pe ecranul telefonului sau tabletei și asta la o rezoluție de 640 x 480 pixeli. în plus, cu aplicațiile potrivite puteți participa și la jocuri de bătălii aeriene, în care camera identifica diferite ținte virtuale prin taguri speciale, calculând și distantele inamicilor și dronelor rivale.

Parrot AR Drone

în partea de dedesubt a elicoperului se afla o a doua cameră cu senzor CMOS, frecventa video de 60 fps și rezoluție de 176 x 144 pixeli. Lângă camera găsiți un altimetru pe bază de ultrasunete, care se va ocupa de stabilizarea verticală a dronei. Trecem peste aceste detalii tehnice și descoperim aplicația de iPad pentru AR Drone, un soft cu numeroase opțiuni, pe care vă recomandăm să le lăsați pe setările default.

Mi-a fost destul de greu să manevrez drona în aer, iar mărturie sta și clipul integrat în acest articol. în plus, întreg device-ul pare destul de fragil, mai ales când se ciocnește de un obstacol dur sau de podea. Vă recomand să vă jucați cu drona undeva în parc, pe gazon, sau pe o mocheta groasă, care să poată amortiza impactul. în rest, divertismentul cu AR Drone este garantat și vă va lua minim 2-3 sesiuni de zbor până să vă obișnuiți cu controlul.

Pană atunci verdictul este că deocamdată nu avem un produs must buy aici, dar poate cu un preț mai scăzut cu 100 de euro, aceasta jucărie va începe să fie luată mai în serios.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×