Thuraya X5-Touch este primul telefon prin satelit cu Android la bord şi funcţii inteligente

2.290 ori
<b>Thuraya X5-Touch este primul telefon prin satelit cu Android la bord şi funcţii inteligente</b>Din partea celor de la Thuraya sosește astăzi pe piață un smartphone inedit și anume Thuraya X5 Touch, primul telefon din lume prin satelit ce rulează sistemul de operare Android. Marele avantaj al acestui terminal este că va oferi acoperire GSM

Avantajul telefoanelor cu conexiune la satelit, celebrele "satellite phone" e că nu te vor lăsa la greu niciodată şi o să ai semnal şi pe Everest, dar şi în jungla amazoniană. Folosit de soldaţi şi jurnalişti din teatrele de război, acest tip de handset este rar, scump şi nișat. Tocmai am descoperit că există şi un smartphone în această categorie, unul cu Android, Thuraya X5-Touch.

De altfel Thuraya Telecommunications Company şi este lider de piaţă în zona satellite phone. Terminalul X5-Touch a debutat în Dubai şi vine cu Android la bord. Nu este un produs destinat consumatorului de rând, ci este menit pentru cei care se află în mişcare mereu şi care ies din acoperirea operatorilor şi reţelelor standard. Misiuni guvernamentale, magnaţi mereu în avionul privat sau muncitori pe platformele petroliere sunt în publicul ţintă.

Nu avem detalii prea clare despre specificaţii, dar ştim că acest smartphone are un ecran Full HD de 5.2 inch, cu protecţie Gorilla Glass şi este certificat IP67 pentru rezistenţa la apă şi praf. Vine cu funcţionalitate dual SIM şi permite trecerea între GSM şi serviciile de satelit foarte uşor şi intuitiv. Evident are şi WiFi, Bluetooth şi NFC, iar bateria de la bord ar fi una de capacitate foarte ridicată.

Mai există şi o cameră principală şi una frontală, iar ca funcţionalitate deosebită avem un buton SOS şi funcţii de navigare avansate. Conexiunea 4G LTE este la posturi şi avem şi GPS, Beidou şi Glonass. Mă aştept la un preţ la nivel de mii de dolari.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×