Tim Cook declară că Apple oferă "cele mai mici prețuri posibile" pentru dispozitivele sale; Se laudă cu prețul tăiat pentru iPhone 11

2.463 ori
<b>Tim Cook declară că Apple oferă "cele mai mici prețuri posibile" pentru dispozitivele sale; Se laudă cu prețul tăiat pentru iPhone 11</b>Sintagma "cele mai mici prețuri posibile" nu prea o vedem inclusă de obicei în aceeași frază cu Apple, dar astăzi minunea se întâmplă - nu pentru că sumele ar fi chiar atât de mici precum ne-am dori, ci pentru că asta

Sintagma "cele mai mici prețuri posibile" nu prea o vedem inclusă de obicei în aceeași frază cu Apple, dar astăzi minunea se întâmplă - nu pentru că sumele ar fi chiar atât de mici precum ne-am dori, ci pentru că asta consideră CEO-ul companiei. În cadrul unui interviu acordat germanilor de la Stern.de, Tim Cook a vorbit despre prețurile practicate de Apple pentru dispozitivele aduse la vânzare pe piață.

Aflăm că la un moment dat în cadrul interviului s-au ajuns și la discuții despre planurile companiei, CEO-ul Apple declarând că firma sa nu mai vrea să vândă doar hardware și software asociat, ci mai degrabă să se axeze pe servicii precum este cazul soluțiilor Apple TV+, Apple Music sau Apple Arcade. Astfel, fiecare device vândut va genera vânzări ulterioare pentru companie fix pentru că posesorii vor opta și pentru abonarea la aceste servicii.

Se pare că această schimbare de direcție către zona serviciilor este și motivul pentru care iPhone 11 este cu 50 dolari mai ieftin decât predecesorul său, iPhone XR. Cu gândul de a obține mai multe venituri ulterioare de pe urma vânzării de device-uri, Apple taie iată și prețurile pentru hardware.

Totul sună bine până aici, doar că Tim Cook vine cu declarația următoare:

Încercăm mereu să menținem cele mai mici prețuri posibile și, din fericire, am reușit să reducem prețul iPhone în acest an.

E drept că pe lângă costurile asociate componentelor, Apple investește bani și în alte domenii precum R&D sau marketing, dar declarația de mai sus cu privire la "cele mai mici prețuri posibile" este cam exagerată ținând cont de ce reușesc alte companii să aducă pe piață pentru sume cu multe mai mici.

Apreciem totuși chiar și mica tăiere de 50 dolari pentru noul iPhone 11, ceva ce ar putea marca punctul de plecare pentru un iPhone  mai accesibil pentru publicul larg în următorii ani. Care ar fi prețul pe care ați fi dispuși să îl plăți pe un smartphone Apple?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×