Toate telefoanele cu prețuri de peste 250 euro ce vor fi lansate în 2020 vor avea 5G, asta promite Xiaomi

2.506 ori
<b>Toate telefoanele cu prețuri de peste 250 euro ce vor fi lansate în 2020 vor avea 5G, asta promite Xiaomi</b>Xiaomi a făcut un anunţ surprinzător pe final de săptămână, promiţând să aducă tehnologia 5G şi pe telefoanele mai accesibile. Compania chineză a anunţat că va oferi numai telefoane 5G în 2020, în rândul celor care costă peste

Xiaomi a făcut un anunţ surprinzător pe final de săptămână, promiţând să aducă tehnologia 5G şi pe telefoanele mai accesibile. Compania chineză a anunţat că va oferi numai telefoane 5G în 2020, în rândul celor care costă peste 250 de euro.

Promisiunea nu e chiar nouă, pentru că Lei Jun, CEO Xiaomi a mai spus ceva similar cu câteva luni în urmă. Pe atunci a promis că vom vedea cel puţin 10 smartphone-uri noi cu 5G la anul. Noua declaraţie a venit în cadrul unui speech ţinut la Guangzhou, în China. Acolo a subliniat şi suma menţionată mai sus. Discursul s-a ţinut la China Mobile Global Partner Conference, iar poziţia Xiaomi nu e singulară. Multiple companii din China şi-au anunţat intenţia de a lansa telefoane 5G ieftine la anul.

Nici Nokia nu e străină de aşa ceva, pregătind un Nokia 8.2 5G care are preţ ceva mai accesibil decât un flagship. Revenind la evenimentul din China, acolo un oficial China Mobile a declarat că planurile oficiale sunt de a adăuga încă 70 de milioane de utilizatori 5G chinezi în 2020. Xiaomi are doar 3 telefoane 5G în portofoliu acum: Mi Mix 3 5G, Mi 9 Pro 5G şi Mi Mix Alpha, care e doar un concept.

Va fi interesant de văzut cine câştigă bătălia telefoanelor ieftine cu 5G: MediaTek sau Qualcomm. MediaTek are deja soluţii puternice cu modem 5G la pachet, iar Qualcomm a pregătit un CPU midrange cu propriul modem 5G inclus. Recent am aflat şi că Redmi K30 5G e în cărţi pentru debut în 2020. Să nu vă mire dacă vrem şi un telefon Black Shark cu 5G sau multiple modele Redmi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×