Top 10 jocuri pentru telefoane și tablete ale anului 2013: Rovio rămâne relevantă, avem și Halo pe mobil și RPG-uri bune

12.572 ori
<b>Top 10 jocuri pentru telefoane și tablete ale anului 2013: Rovio rămâne relevantă, avem și Halo pe mobil și RPG-uri bune</b>2013 a fost un an al evoluției jocurilor și la alt nivel decât grafică. S-a observat în acest an o subtilă dezvoltare a poveștilor din jocuri, a soundtrack-urilor și a altor aspecte precum originalitatea. Nu s-a mai mizat atât de mult pe grafică...

2013 a fost un an al evoluției jocurilor și la alt nivel decât grafică. S-a observat în acest an o subtilă dezvoltare a poveștilor din jocuri, a soundtrack-urilor și a altor aspecte precum originalitatea. Nu s-a mai mizat atât de mult pe grafică și ca dovadă avem Asphalt 8 și Dead Trigger 2, care nu fac abuz de artificii grafice ci preferă să ne ofere elemente noi de gameplay. în 2012 în schimb am fost "orbiți" de grafică high end din NOVA 3, Modern Combat 4 și NFS Most Wanted, care încă nu au rival. Hai să vedem care sunt cele mai bune jocuri pentru mobil și tableta în acest an, în viziunea mea subiectivă, evident.

10) Plants vs Zombies 2

Plantele și zombii au revenit într-o aventură turn based excelentă, care e disponibilă gratuit și din păcate a sosit târziu pe Android. Am avut șansa să joc acest joc pe iOS, stând până la 4 noaptea pentru a termina nivelele cu pirații și enervându-mă când papagalii îmi furau plantele. Acest joc este apogeul strategiei turn based și deși multe titluri au încercat această rețetă, nimeni nu a reușit să reproducă succesul celor de la Popcap. Vă veți aventura în Egiptul Antic, unde vă veți lupta cu zombii mumii și veți avea și plante electrice la dispoziție, ardei iuți și back choi care au chef de box. Un joc fantastic și un must play!

9) Angry Birds Go

Angry Birds Go

Inițial doream să pun Angry Birds go în top 5 al jocurilor acestui an, dar după ce am testat în adâncime acest titlu am observat că nu e chiar un joc atât de bun pe cât mă așteptam. E drept că pasionații de jocuri de kart stil Crash Team Racing sau Mario Kart vor fi mulțumiți, dar mă așteptam la ceva mai mult aici. Circuitele arată cam la fel, trebuie să așteptăm ca păsările să doarmă între curse și e foarte greu să evoluezi în acest titlu. Cu toate acestea, avem de-a face cu un joc de curse amuzant și cu grafică arătoasă, iar Angry Birds Go poate crea dependență, deoarece veți vrea mereu să treceți la următorul nivel și să mai deblocați un personaj.

8) Angry Birds Star Wars II

Angry Birds Star Wars II

Angry Birds Star Wars II a introdus conceptul de Telepods, mici jucării de la Hasbo pe care le trecem deasupra camerei tabletei sau telefonului pentru a obține noi personaje și puteri. în Angry Birds Star Wars II avem deja sute de nivele de jucat și putem să îl folosim atât pe Yoda sub formă de bumerang, cât și pe Jar Jar Binks cu limba sa lungă și aderența care îi permite să se lipească de orice stâncă. Avem bătălii cu lasere, nave spațiale și cel mai nou update a adus și câteva nivele încărcate de umor. Umorul și mecanicile originale de gameplay (magneți și antigravitație) fac din acest titlu un hit.

7) Asphalt 8

Asphalt 8

Asphalt 8 e ca un instrument nemțesc de precizie: el a îmbunătățit tot ce era în neregulă cu Asphalt 7 și atât. A adus mașini și circuite noi, noi modalități de întrecere precum Infected și o grafică mai bună, plus câteva melodii foarte bune, pentru cine ascultă muzică electronică. Problema e că deși acest joc e mai bun decât Asphalt 8 și mai distractiv, el nu se ridică la înălțimea lui NFS Most Wanted. în plus, progresul în acest titlu e cam lent și trebuie să rejucați cursele pentru a progresa și asta vă va mânca zile întregi. Totuși cascadoriile aeriene de care se face abuz sunt un deliciu.

6) Dead Trigger 2

Dead Trigger 2

Dead Trigger 2 este un joc care a mizat foarte mult pe succesul predecesorului său pentru a încerca câteva lucruri noi. Astfel avem acum o echipă care ne fabrica arme, itemuri și ne oferă acces la upgrade-uri, plus a apărut și infama găină cu bomba. Grafică arată bine, dar nu la nivelul extrem pe care ni-l imaginam, mai ales că toți zombii seamănă între ei. Gameplay-ul e rapid, iar zombii au fost diversificați mult și parcă sunt acum mai competitivi. Armele arată mai bine și sunt ceva mai realiste, dacă pot spune așa. Jocul e foarte distractiv în doze mici și deși misiunile sunt destul de grele, provocarea e accesata într-un mod relaxat și nu sunteți obligați să faceți achiziții în aplicație prea multe.

5) Halo Spartan Assault

Halo Spartan Assault

Nu se putea să realizez un top 10 de jocuri ale anului fără să includ aici și un titlu de Windows 8 și Windows Phone 8. Seria Halo de pe Xbox și PC reprezintă un produs de miliarde de dolari și era de așteptat ca Microsoft să producă și un titlu pentru mobile. Halo Spartan Assault nu este un FPS precum celelalte jocuri Halo, dar este un joc de acțiune excelent, plin de armele SF și inamicii din seria principală. Grafică să arata foarte bine pe un Lumia 1020, iar acest joc are un soundtrack excelent, poveste bine spusă prin intermediul unor filmulețe pline de CGI excelent realizat, iar armele arată fantastic. AI-ul e foarte dificil de înfrânt, ce-i drept...

4) Walking Dead Assault

Walking Dead Assault

Walking Dead Assault e probabil jocul pe care vrei să îl descarci dacă ești mare fan al seriei TV Walking Dead. El include toate personajele din serie și are o abordare originală a acțiunii. Veți controla personajele de sus, direcționându-le prin orașele părăsite și infestate de zombii și veți putea da zoom în și roti cameră după cum doriți. Jocul vine chiar de la producătorii comic book-urilor Walking Dead și arata că benzile desenate, adică are multe nuanțe de gri și mult negru alb și roșu. Va trebui să puneți personajele să lucreze în echipă, le veți folosi toate abilitățile esențiale și astfel veți progresa. Acesta e probabil jocul în care veți avea de-a face cu cei mai mulți zombii pe metru pătrat.

3) Badland

Badland

Badland e genul de joc care trebuie văzut pentru a fi înțeles. El a fost deja multipremiat de toate autoritățile în domeniul gaming-ului, pentru originalitate, coloana sonoră, grafică și gameplay. Desprins din coasta lui Contre Jour și Limbo, acest titlu va permite să controlați un mic arici plutitori care trece printr-o lume întunecată steampunk, plină de capcane, puzzle-uri și diferite alte mecanisme care vă vor pune creierul la treabă. Ariciul se poate metamorfoza, diviza, își poate schimba forma, mărimea și se poate transforma în mici alți arici, poate încetini timpul și poate deveni mai aderent.

2) Assassin's Creed Pirates

Assassin's Creed Pirates

Assassin's Creed Pirates s-a lansat de puțin timp și e deja un hit. El merită cei 20 lei pe care îi plătiți în Google Play Store pentru că oferă o grafică fantastică și este un simulator de aventuri piraterești excelent. Ubisoft a făcut o treabă perfectă aici, la capitolul atmosferă, poveste, grafică și sunet. Vă veți lupta în stil turn based cu nave inamice, veți salva oameni la apă și veți explora hărți pline de ceață. Navele pot fi upgradate cu diferite abilități, iar mateloții deblocați cu fiecare nivel vă aduc îmbunătățiri ale vasului. Apa arata excelent în acest titlu și jocul e foarte bine gândit.

1) Spiral Episode 1 

Spiral Episode 1

Da, știu că acest loc întâi e o surpriză pentru mulți, dar am jucat acest joc în ultimele săptămâni și trebuie să recunosc că el e singurul la ora actuală care se ridică la înălțimea unui titlu de consolă. O poveste excelent spusă, un sistem de luptă bazat foarte mult pe touch și gesturi și o grafică nu neapărat high end, ci bine realizată. Coloana sonoră este excelentă la acest RPG și avem și dialoguri interesante, iar atmosfera e de nota 10. Jocul e disponibil doar pe iOS deocamdată și e posibil să existe și alte episoade din această aventură SF. Dacă v-a plăcut Dreamfall pe PC veți adora acest joc.

Cam acestea au fost alegerile mele pentru top 10 jocuri ale anului 2013. A fost un an al jocurilor originale, un an fără prea multe remake-uri și fără exagerări la capitolul grafică. Vă aștept și alte propuneri de jocuri și păreri despre acest top în comentariile de mai jos.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×