Top 10 telefoane ale anului 2015 (Radu Iorga): Coreea de Sud la putere, China pe val și nimeni nu mai ignoră camerele selfie!

Autor:  | Publicat în:  Topuri telefoane 2.763 ori
<b>Top 10 telefoane ale anului 2015 (Radu Iorga): Coreea de Sud la putere, China pe val și nimeni nu mai ignoră camerele selfie!</b>Suntem foarte aproape de finalul unui an &icirc;n care a părut mai greu ca oric&acirc;nd să selectăm cele mai bune 10 telefoane şi tablete. &Icirc;n 2015 am avut hituri şi dezamăgiri, surprize şi leak-uri ce au anulat surprizele, modele reputate...

Suntem foarte aproape de finalul unui an în care a părut mai greu ca oricând să selectăm cele mai bune 10 telefoane şi tablete. În 2015 am avut hituri şi dezamăgiri, surprize şi leak-uri ce au anulat surprizele, modele reputate care au îndrăznit să copieze designuri celebre şi mai multe muchii curbate ca oricând. Mai jos găsiţi topul meu personal, cel al lui Radu Iorga, autor de RetroReviews la Mobilissimo.ro:

10. Sony Xperia Z5

Sony Xperia Z5

O să vă şochez cu câteva lucruri aici. În primul rând la telefoanele Sony Xperia din seria Z5 îmi place la nebunie... culoarea! Da, nuanțele de culoare alese de Sony sunt geniale şi unice şi chiar nu am mai văzut la un alt producător așa ceva. Apoi avem un chipset Snapdragon 810 varianta 2.0 care răscumpără greşelile predecesorilor şi o cameră destul de bună încât să lupte în aceeaşi ligă cu modelele Samsung aflate pe podium. Şi totuşi... Prin ce se diferenţiază acest produs Sony de rivalii săi? Care e "acel ceva?" Aici apare problema, care pune Z5 doar în tagma "bun, foarte bun, dar nu excelent". Iar scannerul de amprente lateral nu mi se pare o idee prea bună.

9. Huawei Mate S

Huawei Mate S

Dacă la începutul anului ne-ar fi spus cineva că după Samsung, acesta va fi anul celor de la Huawei, ne-ar fi fost greu să îi credem. Nu degeaba au vândut chinezii 100 de milioane de telefoane în acest an! Huawei Mate S combină designul elegant şi solid, cu o cameră de calitate, un EMUI care împrumuta de la iOS destul cât să nu fie nici copycat, dar nici prea îndrăzneţ cu experimențele şi adăugă la pachet şi acele gesturi speciale de control folosind încheieturile degetelor şi scannerul de amprente. Vă veţi trezi repetând de multe ori "aşa trebuia să arate HTC One M9... aşa trebuia să arate HTC One M9" şi veţi realiza că Huawei a avut inspiraţie bună aici.

8. Huawei Nexus 6P

Huawei Nexus 6P

Huawei a fost răsplătită de Google cu privilegiul de a produce un model Nexus în acest an şi e vorba despre Huawei Nexus 6P. Dacă în 2015 Nexus 6 şi Nexus 9 nu erau bine primite, la Nexus 6P problema e de alt ordin: el livrează dotări bune şi design atractiv, dar preţul e prea mare. Avem un pionier Marshmallow, difuzoare excelente ce ar face HTC să plângă după BoomSound în zilele de glorie, o cameră de 12 MP care dă lecţii celor de la Apple ce senzor de 12 MP trebuie să foloseşti şi un design care aduce surâsuri pe buze prin tributul pentru Pureview 808.

Dar preţul, of preţul...

7. Samsung Galaxy A5

Samsung Galaxy A5

Zilele trecute un prieten şi-a cumpărat un Galaxy A5 şi mi-am reamintit ce de bile albe primite în recenzia Mobilissimo.ro. Şi ecran luminos şi baterie bună şi camera excelentă (mai ales la filmare), plusdesign metalic? Ce dacă procesorul nu e chiar miez nuclear de Star Trek?! Având de partea lor atâtea lucruri bune e greu să te hotărăşti la unul dintre modele seriei Galaxy A, dar zona mediană a lui A5 e fix la acel sweet spot unde preţul se şi "pupă" cu dotările şi funcţiile cele mai atractive.

6. Microsoft Lumia 950

Microsoft Lumia 950

Cine îşi cumpără Microsoft Lumia 950 ştie exact în ce se bagă. Să vă explic: estimez că aproximativ 70% din cumpărătorii de Samsung Galaxy S6 l-au văzut la o vedetă sau cumpără acest model pentru că aşa e moda. În schimb, un Lumia 950 vine cu o deplină cunoaştere a faptului că tocmai ţi-ai luat înlocuitor de PC (vezi Continuum), că ai garanţia opticii Pureview şi Carl Zeiss la pachet, deci vacanţele tale sunt asigurate pe zona foto, iar Windows 10 e în sfârşit un OS respectabil. Cortana e de mult peste Google Now şi Siri, iar cu autentificarea oculară o să faci senzaţie la toate petrecerile. Nici designul nu e rău deloc. Având în vedere transformarea Microsoft sub bagheta lui Nadella, includerea unui produs al companiei în acest top e un tribut nimerit pentru salturile uriaşe ale MS.

5. Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 stârnea entuziasm în primele câteva luni de la debut, dar e mai degrabă terminalul pentru cei care vor să "play it safe". Cei care nu vor să rişte cu muchii curbate, nu vor stylus pentru că nu le trebuie şi vor un Galaxy S5, dar cu design mai elegant şi fără funcţii inutile. Cei care vor un iPhone cu sticlă în spate şi cei care vor o cameră excepţională, clar peste cea a lui iPhone 6S. Ca să nu mai vorbim ca TouchWiz e mai mult decât digerabil acum, e chiar apetisant.

4. iPhone 6S Plus

iPhone 6S Plus

Merita iPhone 6S Plus să fie aici, având în vedere cât de bun a fost iPhone 6 Plus? În condiţiile în care din tot topul 10 acest model filmează cel mai bine, el se cere inclus aici, ba chiar trebuie inclus pentru a da lecţii despre cum ar trebui să filmeze un smartphone. Colegul Alex are nişte mostre video care vorbesc de la sine şi care dacă ar fi incluse într-un lung metraj nimeni nu şi-ar da seama că nu sunt filmate cu echipament Pro. S-a rezolvat şi Bendgate, selfie-urile sunt de nota 10, iar 3D Touch e cu adevărat viitorul. Iar bateria e fantastic de bună!

3. LG G4

LG G4

Îţi dai seama că faci ceva bine atunci când alte companii se iau după tine. LG a îndrăznit să ofere pieţei un telefon acoperit cu piele de viţel în spate şi a tras lozul câştigător. Alte companii au încercat să îi copieze, timid ce e drept. Dar la LG G4 nu pielea ne atrage, ci camera. El a fost numit lejer de noi drept "telefonul fotografilor" şi încă îşi păstrează doua coroane: cea de handset cu cele mai realiste culori afişate pe ecran şi de telefon cu cele mai realiste culori capturate de camera principală. Pe timp de noapte LG G4 face minuni, cu un shutter speed extrem de flexibil, dar pentru că nu totul e roz, filmarea şi selfie-urile puteau fi mai bune.

2. Samsung Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 4 avea tot ce i-ai fi putut cere, de la o cameră excelentă, la putere fantastică şi un S-Pen pe măsură. Din păcate, designul angular şi muchiile tăioase ne făceau să strâmbăm din nas. Samsung s-a sesizat şi a trecut rapid la un design mai comod pe Note 5, cu un metal "îmblânzit" şi un spate din sticlă cu muchii curbate. În mod paradoxal S-Pen nu ne mai inundă cu funcţii ca la Galaxy Note 3 şi 2, ci aduce în sfârşit o schimbare de design, o creştere de precizie şi un capăt clickabil care îţi intră în obişnuinţă.

Dintre phablet-urile axate pe productivitate, Note 5 se remarcă de departe, prin funcţionalitate şi design.

1. Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsung Galaxy S6 Edge+

Campionul acestui an este Samsung Galaxy S6 Edge+. Se pot scrie romane despre el, dar ne trezim din magia Samsung, ne dăm seama că am cumpărat un telefon scump, cu dotări de top ce e drept, dar cu muchii curbate mai degrabă arătoase decât cu adevărat utile în viaţa de zi cu zi. Frumuseţea acestui handset nu poate fi negată şi nici puterea sa, pentru că în benchmark-uri nu au existat modele mai puternice o bună parte din an. Totul se îmbină perfect: camere excelente, baterie foarte bună, senzori de puls şi amprentă de top şi chiar şi dacă muchiile curbate nu aveau vreo utilizare, handsetul se afla tot pe acest loc. Nici măcar Samsung nu se aştepta la o primire atât de bună pentru modelele Edge, subestimând stocurile iniţiale.

Întâlnirea dintre sticla şi metal nu a mai fost atât de satisfăcătoare şi plăcută de la primele modele iPhone, iar S6 Edge+ e foarte uşor de numit cel mai arătos handset al anului, cel puţin în viziunea mea.

S-au mai dus 365 de zile de telefoane noi, phablet-uri şi modele cu muchii curbate, am auzit sintagma "2.5D" şi "Force Touch" mult prea mult şi scannerele de amprente au devenit o a doua natură. În mod paradoxal din toate modelele incluse aici, cel mai mult ca OS a evoluat Apple, ca design Samsung, iar ca imagine per total Huawei. 2016 se anunţă tare interesant! Nu uitaţi să votaţi şi pentru a realiza top 10 telefoane în viziunea cititorilor Mobilissimo.ro!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×