Top 10 tablete 2015 (Radu Iorga): sub imperiul preţurilor accesibile şi nişelor expansive

868 ori
<b>Top 10 tablete 2015 (Radu Iorga): sub imperiul preţurilor accesibile şi nişelor expansive</b>2015 a continuat trendul &icirc;nceput &icirc;n 2014 &icirc;n zona tabletelor şi anume de plafonare a &icirc;ntregului segment şi de &icirc;ncetinire a creşterii. Phablet-urile au scăzut din popularitatea tabletelor, iar creşterea a fost...

2015 a continuat trendul început în 2014 în zona tabletelor şi anume de plafonare a întregului segment şi de încetinire a creşterii. Phablet-urile au scăzut din popularitatea tabletelor, iar creşterea a fost înregistrată doar în zona hibrid, cea enterprise sau a modelelor 4G. O să fiţi surprinşi să vedeţi mai jos şi terminale care aproape ce nici nu sunt tablete... dar calitatea e ireproşabilă şi trebuie recunoscută. Iar un notebook care "e şi tabletă" e practic o tabletă.

10. Samsung Galaxy Tab S2 9.7

Samsung Galaxy Tab S2 9.7

În 2014 Samsung şoca prin două tablete Tab S cu baterie fantastică, iar în 2015 factorul şoc a fost grosimea. Dacă mai toată lumea se laudă cu talii de 6 sau 7 mm, Samsung a reuşit să înghesuie o cantitate impresionantă de tehnologie în doar 5.6 mm. Rezultatul e o tabletă pe care o poţi folosi cu o mână zeci de minute fără să oboseşti absolut deloc, iar pachetul hardware de la bord se poate lua la trântă cu cel de pe iPad Air 2 uşor, deşi a trecut jumătate de an între debutul celor două produse. Ecranul Super AMOLED arată fantastic pe acest model şi aplicaţiile Office oferite la pachet sunt binevenite.

9. Google Pixel C

Google Pixel C

După Nexus 9, care a fost o dezamăgire anul trecut, Google şi-a luat extra precauţii când a lucrat la următoarea tabletă sub brand propriu. Şi cum întreg segmentul tabletelor e în picaj, atunci Google a simţit nevoia să opteze pentru un hibrid. Aceasta este o tabletă convertibilă, cu preţ cam piperat, de 499 dolari, iar tastatura costă încă 149 dolari. Rezoluţia e generoasă, ecranul e foarte luminos şi primim nu mai puţin de 4 microfoane pentru un control vocal cât mai uşor, dar şi un procesor ultra puternic, Nvidia Tegra X1. Corpul metalic e foarte elegant, iar andocarea e unică, pentru că tableta se ataşează undeva spre prima treime a tastaturii şi nu la capăt.

8. Microsoft Surface Book

Microsoft Surface Book

Există companii, printre care şi Apple care îşi permit ca o generaţie a unui produs să fie un eşec. iPad Air 3 spre exemplu se încingea şi avea un procesor care nu făcea faţa ecranului şi rezoluţiei prea ridicate în 2012. Microsoft în schimb nu şi-a asumat nici un risc atunci când a realizat Microsoft Surface Book. Acest notebook este numit de multe recenzii un Macbook killer şi mai toate testele au arătat o viteză superioară. De ce este acest model în topul tabletelor? Pentru că e o bestie cu procesor Core i7 6th gen şi până la 16 GB RAM şi pentru că ecranul se poate detaşa de baza cu tastatura şi chipsetul grafic şi folosi de sine stătător. Rezultatul e un soi de Surface Pro şi mai bine dotat şi mai masiv, dar şi mai impresionant ca performanţă.

7. Amazon Fire 7 2015

Amazon Fire 7 2015

Această tabletă costă 50 de dolari, iar de Black Friday a costat 35 de dolari. La momentul realizării acestui top 35 de dolari înseamnă 146 RON. Vă asigur că nu există absolut nici o tabletă pe piaţa care la o asemenea sumă să se apropie de calitatea lui Amazon Fire 7. În primul rând se pot consuma seriale de pe Amazon Prime foarte uşor şi pentru e-reading acest model e perfect. Foarte multe sacrificii s-au făcut aici, de la rezoluţia ecranului, la performanţă deloc mulţumitoare pentru cei pretenţioşi şi un design din plastic, cu feeling ieftin. Şi totuşi, 146 RON! Slotul microSD e probabil cel mai mare plus aici.

6. Dell Venue 10 7000

Dell Venue 10 7000

Dell Venue 10 7000 nu e nici cea mai bine dotată tabletă din top, nici cea mai mare, cea mai subţire sau cea mai uşoară. Totuşi e tableta de 10 inch cel mai plăcut şi uşor de transformat în laptop, fiind un soi de ultrabook lite al anului 2015. Ecranul are culori excelente, fiind un OLED cu rezoluţie mai ridicată decât cea a modelelor Galaxy Tab S2, iar difuzoarele de la bord sunt foarte puternice. Viaţa bateriei e comparabilă cu cea a lui iPad Air 2 sau chiar peste, iar designul e unul premium. E drept că există similarităţi cu un Lenovo Yoga, mai ales prin acea margine cilindrică, prin care tableta se ataşează la dock-ul tastatură. Tastatura e excelentă realizată şi deşi costă cam mult separat, merită toţi banii, fiind la fel de ergonomică ca şi cea a unui laptop. Cred că în afară de acest model şi Pixel C de la Google nu mai există terminale Android să ofere productivitate la un nivel atât de avansat în acest an.

5. iPad Pro

iPad Pro

iPad Pro e cel mai prost păstrat secret Apple din ultimii ani, de vreme ce am primit detalii despre el încă de la finalul anului trecut, cu mult înainte să se lanseze. Terminalul a debutat în această toamnă, având la bord într-adevăr un display de 12.9 inch, cu rezoluţie de 2732 x 2048 pixeli, dar şi pentru prima oară specificaţii de top, fără urmă de zgârcenie la RAM şi capacitate a bateriei. Cele 4 difuzoare reprezintă o alegere interesantă, având în vedere că doar telefoanele muzicale sau tabletele axate pe gaming veneau cu asemenea dotări. Fiind un produs destul de scump, iPad Pro a fost preferat de designerii care doreau şi un mediu touch pentru a se exprima, în tandem cu notebook-ul şi PC-ul de la muncă. Paradigma actuală de interacţiune cu device-urile moderne necesită şi acel grad extra de libertate a muncii cu gradienţi şi vectori via touch de care au nevoie designerii şi advertiserii. Apple Pencil reuşeşte să fie cu 10 clase peste accesoriile rivalilor.

4. iPad Mini 4

iPad Mini 4

Dacă ar fi să numim cel mai slab iPad lansat vreodată, atunci cred că ar fi iPad Mini 3. Cantitatea sa de noutate era atât de mică încât era neglijabilă, iar iPad Mini 4 îşi ia revanşa oferind fix dotări de iPad Air 2, dar într-un pachet mai mic. Un gaming device perfect, acest model oferă un ecran luminos, baterie foarte generoasă şi o talie de doar 6.1 mm. Designul premium cu carcasa metalică unibody nu are rival în zona de 7.9 inch, deşi câţiva producători au încercat să creeze produse similare. Camera e ca de obicei peste orice rival, iar ecranul e chiar mai bun decât cel de pe iPad Pro, conform experţilor de la DisplayMate.

3. Samsung Galaxy Tab S2 8.0

Samsung Galaxy Tab S2 8.0

Dacă Samsung Galaxy Tab S2 9.7 e cea mai subţire tabletă din lume, atunci Galaxy Tab S2 8.0 e cel mai compact model, combinând talia ultra-subţire cu o greutate scăzută. Foarte, foarte puţine tableta de 8 inch se pot lăuda cu o greutate sub 300 de grame, dar cu o grosime de 5.6 mm niciuna. Samsung nu face rabat la nici un capitol pe acest model, oferind o baterie excelentă, cameră bună şi un ecran la înălţimea celui de pe iPad, ba chiar cu nişte culori ceva mai vii. Cele câteva zeci de dolari cu care acest model era mai ieftin decât iPad Mini 4 erau vitale pe piaţa din ziua de azi, iar faptul că se pornea de la 32 GB de stocare e important de asemenea, pentru gamerii ahtiaţi după jocuri uriaşe.

2. Microsoft Surface Pro 4

Microsoft Surface Pro 4

Microsoft Surface Pro 4 este tabletă ideală dacă doriţi puterea unui laptop sau PC într-un format mai portabil decât cel al unui notebook. O mare reuşită este faptul că un ecran mai mare decât cel al lui Surface Pro 3 a fost cumva înghesuit într-un şasiu la fel de compact. În mod surprinzător, Microsoft a reuşit să scadă şi grosimea la un acceptabil 8.4 mm, păstrând totuşi o baterie de calitate şi specificaţii ce merg până la Core i7 şi 16 GB RAM. Rezoluţia a crescut la un nivel impresionant, iar stocarea ajunge la 512 GB în varianta cu procesor Core i7. Surface Pen e probabil singurul stylus care se poate bate de la egal şi întrece Apple Pencil, iar carcasa premium a acestui model trebuie să recunoaştem că întrece şi calitatea unui MacBook Air şi iPad Pro. Preţul piperat justifică achiziţia doar de către profesionişti, dar aceştia îşi vor obţine valoarea banilor din proiectele realizate cu Surface Pro 4.

1. Xiaomi Mi Pad 2

Xiaomi Mi Pad 2

Exact ca filmele "Oscar Bait", Xiaomi Mi Pad 2 a debutat fix înainte de decernarea premiilor. Lansată în noiembrie 2015, tableta se remarcă printr-un design ce nu se temea să arate ca al unui iPad Mini. Noutatea era că acest produs putea fi achiziţionat cu Android sau Windows 10, ceea ce doar companiile ceva mai anonime din China ofereau uneori. Xiaomi nu s-a zgârcit cu absolut nimic aici şi oferă o cameră bună, ecran de top, un procesor Intel puternic şi o baterie generoasă. Încărcarea rapidă e un bonus binevenit şi oricâte calcule am face, ne e aproape imposibil să înţelegem cum de acest produs costă doar 156 de dolari. Adăugăm şi rezultatul în AnTuTu de 85.000 de puncte şi pur şi simplu tableta aceasta trebuie cumpărată.

2015 este unul din puţinii ani când Apple nu mai intră pe podium în top 10 tablete ale anului, iar dominaţia chineză şi americană  nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Pentru Samsung e doar o continuare a succesului de anul trecut, iar Xiaomi se dovedeşte o forţă prin prisma preţului genial. Modelele Microsoft şi Google aproape că nu ar trebui să fie în acest top, dar câtă vreme se pot folosi şi ca tablete, aceste notebook-uri hibrid îşi merită locul pentru că sunt produse excelente. Gama Surface a evoluat foarte mult de la debutul său.

Nici una dintre tabletele de mai sus nu aduce o inovaţie fundamentală segmentului, într-un 2015 de stagnare, aşa că bătăliile se dau la nivel de preţ, grosime şi format. La anul criteriile vor fi mult mai dure presimt...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×