Top 10 Telefoane ale anului 2016, în viziunea lui Claudiu Sima: modelele premium iau cu asalt piața, iar chinezii ne uimesc pe de-a dreptul

3.549 ori
<b>Top 10 Telefoane ale anului 2016, în viziunea lui Claudiu Sima: modelele premium iau cu asalt piața, iar chinezii ne uimesc pe de-a dreptul</b>După ce colegul meu Radu v-a prezentat topul său cu cele 10 telefoane ale anului 2016 care l-au impresionat plăcut, este momentul să vă dezvălui și lista mea de 10 smartphone-uri. Pentru că phablet-urile nu sunt

Anul 2017 aproape că ne bate la ușă, un an pe care îl așteptăm cu inovații serioase în zona smartphone, de la modele flexibile precum Samsung Galaxy X, la tot mai multe telefoane cu display edge-to-edge Lăsăm totuși pentru moment aceste gânduri deoparte și astăzi aruncăm o privire asupra celor 10 smartphone-uri din 2016 care pe mine unul m-au încântat pe seama unor factori diverși. 

Design-ul îl consider a fi în continuare un element aflat în vârful listei mele de criterii pe seama căruia aleg un nou dispozitiv și menționez totodată faptul nu mă declar un fan al phablet-urilor, motiv pentru care multe modele listate mai jos sunt din zona compactă să spunem. 

10 - Sony Xperia XA

Sony Xperia XA

Pe Sony Xperia XA l-am văzut pentru prima dată în primăvară la Mobile World Congress 2016 și cu toate că la capitolul hardware nu impresionează mai deloc pus în comparație cu alte modele de pe piață, trebuie să îl apreciem pur și simplu doar pentru design-ul adus aici de către compania japoneză. Mi-a plăcut în mod special panoul frontal cu acele margini ultra-subțiri din jurul ecranului care îl transformă din start într-un produs ‘hot’.

9 - Asus ZenFone 3 Max

Asus ZenFone 3 Max

Seria de smartphone-uri Asus ZenFone 3 a atras cu siguranță atenția publicului în acest an, fiind oferite modele variate cu dotări și funcții mai pe toate gusturile. Modelul ZenFone 3 Max a fost totuși cel care pe mine m-a încântat prin prisma design-ului și a bateriei generoase pe care o oferă la pachet. Cred ca este unul dintre cele mai reușite modele de tip battery phone pentru care putem opta la ora actuală.

8 - iPhone SE

iPhone SE

Nu puteam să nu îl includ în acest top și pe iPhone SE, un telefon care se adresează fix acelor persoane care își doresc un telefon înainte de toate. Este extrem de compact și pe deasupra și bine pus la punct pe partea hardware, împărțind mare parte din dotări cu fratele său mai mare numit iPhone 6s. Să nu duci grija unui phablet care îți lărgește buzunarele și să filmezi la rezoluție 4K de pe un așa smartphone mini este mare lucru, părerea mea.

7 - Huawei P9 Lite

Huawei P9 Lite

Dacă aș fi nevoit ca în acest moment să recomand cuiva sau să îmi achiziționez un smartphone având la dispoziție un buget de sub 1.200 lei, cu siguranță Huawei P9 lite ar fi primul model care mi-ar veni în minte. Succesorul lui P8 lite aduce upgrade-uri serioase, un design prietenos și totodată promisiunea că nu vom fi dezamăgiți de achiziția făcută. Este totdată unul dintre terminalele care generează o bună parte din vânzările companiei chineze la nivel global.

6 - iPhone 7

iPhone 7

Personal avem mari așteptări pentru iPhone 7, un telefon pe care l-aș fi văzut deja în buzunarul meu la un moment dat sau altul drept înlocuitor pentru 6s. Din păcate, acele schimbări la nivel de design pe care le-am tot așteptat au ezitat să apară, handset-ul fiind un soi de iPhone 6ss. E drept că la ora actuală este unul dintre cele mai bine puse la punct smartphone-uri din zona compactă, dar design-ul pe care Apple îl tot ‘reciclează’ a condus la o adevărată dezamăgire.

5 - One Plus 3

OnePlus 3

OnePlus 3 este soluția PERFECTĂ pentru cei care vor maximul de la un smartphone pe care să cheltuiască doar 1.800 lei, o sumă purtată în cele mai multe cazuri de modele cu dotări mid-range. Dotări de top, design premium și atenția la detalii sunt motivele pentru care telefonul se recomandă singur. Când auzi de un telefon cu procesor Snapdragon 820, 6 GB RAM și display AMOLED, nu mai stai pe gânduri și apeși pe butonul Comandă!

4 - Xiaomi Mi MIX

Xiaomi Mi Mix

Nimeni nu se aștepta ca cel mai inedit smartphone al anului să vină chiar din partea celor de la Xiaomi, o companie care ne-a învățat în ultimul an cu terminale ce aveau în prim-plan raportul preț-specificații și nicidecum focusul pe capitolul design. Dar s-a întâmplat și inevitabilul ce a venit sub forma lui Xiaomi Mi MIX - telefon cu display edge-to-edge de 6.4 inch ce arată pur și simplu superb, întregul panou frontal fiind mare parte ecran. Cu toate că lipsa marginilor îl aduc mai aproape de dimensiunile unui phablet de 5.5 inch, în continuare vorbim despre un gigant. Un Mi Mix Nano precum cel vehiculat în presa chineză ar fi fost 'piesă'!

3 - Meizu Pro 6s

Meizu Pro 6s

Trecerea de la un model iPhone la unul Android este de multe ori un pas greu de făcut, asta pentru că cele două platforme sunt complet diferite la nivel de funcții și modalități de interacțiune. Există totuși terminale precum Meizu Pro 6s care fac această trecere mai ușoară decât avem impresia la prima vedere. Nu lipsește nimic din acest pachet, de la interfața similară lui iOS, la tehnologia Force Touch. 

De menționat că Meizu Pro 6s nu este o clonă obișnuită de iPhone, este mai mult de atât, iar asta se observă prin atenția la detalii adusă de producător. Avem un telefon premium în față și nu pot să aduc aminte și de acele metode foarte interesante de interacțiune pe care Flyme OS le aduce. Butonul home este unul multifuncțional și printr-un swipe de jos în sus realizat pe ecran ajungem direct în lista de aplicații deschise. Dotările high-end nu lipsesc de aici: display AMOLED, 4 GB RAM și camera foto cu OIS fiind în prim-plan.

2 - Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge

Genul de telefon care pur și simplu nu poate trece neobservat este Samsung Galaxy S7 Edge, telefon al cărui display cu margini curbate face toți banii. Acea curbură a panoului frontal din sticlă transformă telefonul într-unul foarte sexy și nici privit din spate nu este departe de această titulatură. S-a scăpat de protuberanța inestetică a camerei foto, s-au făcut modificări însemnate și sub capotă iar diagonala a crescut până la punctul potrivit.

1 - Huawei P9

Huawei P9

Ei bine da, pentru mine telefonul anului este Huawei P9. Acest smartphone nu numai că a sosit pe piață la un preț foarte bun în comparație cu alte modele flagship, dar a și reușit să impresioneze cu a sa cameră foto duală ce a beneficiat de implicarea celor de la Leica. P9 adoptă un format perfect, la cei 5.2 inch ai săi fiind un model numai bun de purtat în buzunar fără probleme și totodată potrivit pentru consum multimedia.

Fotografiile realizate cu acest smartphone sunt pur și simplu superbe, iar dacă punem și modul monocrom în funcțiune atunci vom privi prin 'ochii' telefonului cum parcă întreg medul înconjurător se întoarce în trecut. Personal îl consider la ora actuală un smartphone perfect pentru cerințele mele, de la o cameră suprinzătoare până la dotări high-end și un design arătos, toate aceste lucruri îl caracterizează pe Huawei P9!

Per total pot spune că acest an 2016 a fost unul bogat în materie de lansări de smartphone-uri, un an în care Xiaomi ne-a surprins pe toți cu ineditul concept Mi MIX și în care ASUS a decis că este vremea să treacă la materiale premium chiar și în cazul modelelor din zona mid-range. Apple nu a reușit să impresioneze, cel puțin nu pe mine, iar Huawei a reușit să vină cu produse din ce în ce mai interesante.

Există și companii ce nu și-au făcut simțită prezența în topul meu, LG fiind probabil cea mai notabilă lipsă. Mi-ar plăcea ca sud-coreenii să își ia revanșa cu LG G6 și fie tipul acela de smartphone pe care pur și simplu te cucerește. Nu este un lucru greu de înfăptuit, dar cu siguranță rivalii nu vor sta degeaba și așteptăm și din partea lor dispozitive uimitoare. Urmează anul în care iPhone împlinește 10 ani și perioada în care cel mai probabil vom vedea din ce în ce mai multe smartphone-uri cu display-uri edge-to-edge.

Puteți vota și voi smartphone-ul care în opinia voastră merită titlul de telefonul anului 2016 chiar aici! 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×