Telefonul anului 2016, în viziunea redactorilor Mobilissimo.ro: iată media notelor noastre; Podium chinezesc aproape în întregime!

Autor:  | Publicat în:  Topuri telefoane 6.354 ori
<b>Telefonul anului 2016, în viziunea redactorilor Mobilissimo.ro: iată media notelor noastre; Podium chinezesc aproape în întregime!</b>Numărăm ultimele zile rămase până la sfârșitul acestui an, un an marcat de o varietate ce smartphone-uri ce ne-au ajuns pe mână și pe masa de teste. Astăzi este momentul să vă dezvăluim telefonul anului în viziunea noastră, a redactorilor. Avem parte de

Am stat cu abacul în mână şi am calculat rezultatele pentru a afla care e telefonul anului 2016, după ce am realizat topurile redactorilor pe anul 2016, iar acum e momentul să le aflaţi şi voi. O idee aveţi despre ce preferinţe are Erwin, care a mizat pe pragmatism aici, sau Alex, care a mers pe mâna designului, Radu, care  preferă dotările high end, sau Claudiu, cu o tendință spre echilibru. Ne-am unit inelele ca în Captain Planet şi cine a ieşit câştigător aflaţi mai jos.

Marele câştigător este Samsung Galaxy S7 Edge, cu 35 de puncte, el fiind pe locul 3 pentru Alex, locul 2 pentru Claudiu şi locul întâi pentru Radu, în vreme ce Erwin l-a pus pe locul 3. Galaxy S7 Edge impresionează prin designul foarte arătos, bateria pur şi simplu excelentă şi trecerea timpului l-a făcut ca pe vin, adică mai atractiv.

Pe poziţia secundă se află Xiaomi Mi MIX, la distanţă extrem de mică, având 34 de puncte. O inovaţie a designului şi un experiment curajos, telefonul e totuşi o raritate şi o ediţie limitată, dar şi un model de colecţie ce va scrie istorie, inspirând alte companii, iar asta merită premiat. Podiumul e încheiat de OnePlus 3, cu 32 de puncte, model câştigător la raport calitate/preţ din tot topul 10 final al redactorilor.

Şi nu e doar preţul de el! Design excelent, cameră foarte bună, ecran de calitate şi hardware superior. Dar iată cum arată topul final, făcând media preferinţelor redactorilor (tabel ce poate fi văzut aici), cu puncte acordate pentru fiecare poziţionare (10 puncte locul intai, 9 locul 2, 8 locul 3 si tot asa):

  1. Samsung Galaxy S7 Edge
  2. Xiaomi Mi MIX
  3. OnePlus 3
  4. Huawei P9
  5. ASUS ZenFone 3
  6. Huawei Mate 9 Pro
  7. Sony Xperia XZ
  8. Samsung Galaxy S7
  9. iPhone SE
  10. Google Pixel XL

Nu uitaţi că e în continuare în desfăşurare şi sondajul prin care chiar voi alegeţi telefonul anului, votând smartphone-urile voastre preferate. Rezultatul final îl vom publica pe 28 decembrie şi îl aşteptăm cu sufletul la gură, ca şi voi, cred. Cât despre rezultatul de mai sus, e confirmată ascensiunea Huawei, statutul solid al celor de la Samsung, care au început anul inspirat, dar l-au încheiat prost şi surprizele plăcute precum ZenFone 3 sau Xperia XZ.

⚡ Telefoane cu cele mai mari reduceri azi pe Compari.ro.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×