Top 10 telefoane ale anului 2016 în viziunea lui Szilárd-Ervin Szőgyényi: Suferință și dezolare legat de brandurile consacrate, valul doi e pe val!

5.035 ori
<b>Top 10 telefoane ale anului 2016 în viziunea lui Szilárd-Ervin Szőgyényi: Suferință și dezolare legat de brandurile consacrate, valul doi e pe val!</b>Au mai rămas doar câteva zile înainte de sfârșitul acestui, iar astăzi este rândul meu să vă prezint cele 10 smartphone-uri din 2016 care și-au pus amprenta asupra mea. Avem numeroase modele care mai de care mai interesante pe piață, dar cu toate acestea

Echilibrul este numitorul comun în cazul telefoanelor lansate anul acesta de majoritatea companiilor producătoare de handset-uri. Mă refer în special la echilibrul dintre produsele prezentate de cei mari şi cei care doresc a deveni mari. Spre deosebire de anii precedenţi, precum o arată şi topul meu, nu mai e o regulă 1. Samsung, 2. Apple, 3. HTC şi aşa mai departe, telefoanele pot fi bune indiferent de brand şi tradiţie şi pot oricând bulversa un clasament (vezi poziţia secundă ocupată de Xiaomi cu Mi Mix). Pe de altă parte, preferinţele mele au avut în vedere următoarele: Preţ, Hardware, Cameră, Design, asta în ordinea în care le-am scris, dar hai să încep să vă prezint opţiunile mele din 2016!

10. Motorola Moto Z

Motorola Moto Z

Este un telefon deosebit, ce a ajuns cam târziu în România, dar care are a adus cu sine în acest an modularitatea într-o formă credibilă şi care se poate bucura de succes. Personal apreciez inovaţia, iar Moto Z o posedă din plin. Avem un telefon elegant, chiar graţios, dar suficient de ”tech” încât să nu pară kitsch, iar diversele module sau capace spate aduc un plus binevenit acestui model, pe care sper să-l revedem la anul într-o versiune 2.

9. ASUS ZenFone 3

Asus ZenFone 3

În opinia mea ASUS a fost compania care a reuşit să facă cel mai mare salt de la o versiune de telefon la alta, reuşind să repare absolut toate neajunsurile semnalate de noi anul trecut în recenziile lui ZenFone 2. Telefonul are în sfârşit un design modern, cu personalitate (mă refer la acele cercuri concentrice jucăuşe reflectate de partea spate a telefonului), dar şi unul care degajează sobrietate şi încredere. Are o cameră fantastică şi dotări excelente la un preţ mai mult decât bun. Bravo ASUS!

8. Sony Xperia XZ

Sony Xperia XZ

Mereu am fost acuzaţi că nu apreciem îndeajuns de mult produsele Sony. Situaţia se poate schimba, deoarece acum avem de ce să le apreciem! Xperia XZ şi X Compact au fost două terminale care pot deveni punct de cotitură pentru compania niponă, ele dovedindu-se a fi foarte bune în testele noastre şi am apreciat în deosebi modul în care filmează şi fotografiază acestea. Consider stabilizarea video de pe cele două telefoane a fi superioară rivalilor, în ciuda faptului că e doar digitală! Sony a inovat mult în această privinţă şi merită tot respectul meu!

7. iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus

Este un telefon bun, aş zice că e în grafic, dar nu m-a impresionat îndeajuns, astfel încât să-l poziţionez mai sus în clasament. Se descurcă bine la toate nivelurile şi e un telefon de încredere, cu un sistem de operare solid şi cu actualizări la zi. Camera duală nu m-a dat pe spate, consider funcţiile lui LG G5 şi P9 mai utile. Sper ca ediţia aniversara din 2017 să puncteze mai hotărât la partea de impresie pozitivă.

6. Huawei P9

Huawei P9

Este unul dintre cele mai frumoase telefoane din 2016 şi vine şi cu o cameră duală care ne-a adus în premieră fotografia alb-negru la pachet. Cu Huawei P9 chiar poţi realiza poze deosebite, fără să fie nevoie să aplici filtre sau post-editare. Am apreciat şi costul bine ajustat şi hardware-ul performant şi nu în ultimul rând interesul de care dă dovadă Huawei când vine vorba de inovaţie şi perfecţiune.

5. Google Pixel XL

Google Pixel XL

Suntem mulţi cei pe care ne-a surprins renunţarea celor de la Google la brandul Nexus, se pare însă că suntem şi mai mulţi cei care apreciem noul venit, adică Pixel! Impresiile mele legate de acest telefon sunt încă proaspete şi sunt laudative. Consider că are cea mai bună cameră din 2016, are un design solid, ce inspiră încrederea, chiar dacă nu e foarte frumos. Despre hardware numai la superlativ, iar privind sistemul de operare, chiar nu am nimic în a-i reproşa acestui telefon. Preţul e cel care îl trage uşor în jos, dar fanii Nexus au în sfârşit un telefon Google ultra-high-end autentic!

4. Huawei Mate 9 Pro

Huawei Mate 9 Pro

Cameră duală cu tehnologie Leica, ecran curbat, design superb, hardware excelent, toate acestea fac din Mate 9 Pro un telefon de dorit. Cel mai rău îmi pare că încă n-a ajuns la noi în teste, dar având experiența ultimelor telefoane Huawei testate de noi (inclusiv cele două terminale Nova), am curajul să-i dau credit aşa, pe nevăzute. Chiar mi-aş dori acest telefon!

3. Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge

În lipsa lui Note 7, S7 Edge duce greul la final de an pentru Samsung, dar pe merit! Telefonul acesta este unul de înaltă calitate şi caracteristici de flagship. Camera e punctul forte, iar ecranul curbat îi dă personalitate. Este unul dintre cele mai frumoase telefoane construite vreodată şi chiar impresionează la acest capitol. Hardware-ul de top vine parcă doar în completarea caracteristicilor amintite mai devreme, iar preţul de acum e chiar foarte bun pentru ce oferă acest telefon. Este chiar un învingător al acestui an!

2. Xiaomi Mi Mix

Xiaomi Mi MIX

Repet încă o dată! Apreciez enorm inovaţia, iar acest Xiaomi e dea dreptul spectaculos! Este telefonul care va fi asociat peste ani cu anul 2016 şi va rămâne întipărit în minte ca fiind terminalul în adevăratul sens al cuvântului cu ecran edge-to-edge, chiar dacă a mai existat şi un Sharp în prealabil. Sper din tot sufletul să-l putem obţine într-un fel sau altul în teste şi să vi-l prezentăm!

1. OnePlus 3

OnePlus 3

Pentru mine OnePlus 3/3T este telefonul anului şi asta nu pentru că ar aduce ceva deosebit faţă de concurenţă, ci pentru faptul că au scos pe piaţă un telefon accesibil ca preţ, dar cu dotări ce fac din acest telefon cel mai performant handset din punct de vedere hardware, totodată camera plasată pe el ne-a făcut o impresie excelentă. Chiar nu am avut obiecţii privindu-l, putem vorbi doar la superlativ despre el. Personal îl recomand oricui doreşte un smartphone cu dotări de ultimă oră, ieftin, ce fotografiază foarte bine şi are şi o baterie ce ţine mult. OP3 este alesul meu pentru 2016 deci!

Aş mai remarca pentru bateria ieşit din comun de bună şi designul foarte reuşit, pe Allview P9 Energy, dar și pe Zenfone 3 Deluxe pentru hardware-ul de top şi look, însă nu-l voi omite nici pe pe Xiaomi Mi 5, care s-a luptat cot la cot în prima parte a anului cu Galaxy S7, HTC 10 şi LG G5, deşi preţul lui era mult mai mic decât al rivalilor. HTC şi LG n-au intrat în top 10 anul acesta pentru mine şi asta mă necăjeşte într-o oarecare măsură. Cele două companii ne reuşind să mă convingă anul acesta, poate la anul!

Cam acesta-i top-ul meu pentru anul 2016, primiţi-l cum e el, nu mă voi supăra pentru critici, dar voi aprecia mult părerile argumentate, iar ca final, personal vă urez Sărbători Fericite! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×