Top 5 telefoane cu „Specific Absorption Rate” (SAR) cel mai mare şi cel mai mic până acum în 2019

7.854 ori
<b>Top 5 telefoane cu „Specific Absorption Rate” (SAR) cel mai mare şi cel mai mic până acum în 2019</b>În fiecare an apare câte un raport oficial cu telefoanele care emit cea mai multă radiaţie şi au SAR-ul cel mai mare, dar şi cele mai inofensive modele. Ediţia 2019 tocmai a apărut şi aflăm care sunt "campionii" mai jos.

În fiecare an apare câte un raport oficial cu telefoanele care emit cea mai multă radiaţie şi au SAR-ul cel mai mare, dar şi cele mai inofensive modele. Ediţia 2019 tocmai a apărut şi aflăm care sunt "campionii" mai jos.

SAR înseamnă "Specific Absorption Rate", o măsură a modului în care RF (radiațiile radio sau radiofrecvenţa) este absorbită de corpul uman. Valorile SAR publicate oficial sunt în general mediile valorilor din teste şi pot varia de la telefon la telefon, de la utilizator la utilizator şi în funcţie de condiţiile din jur. Tabelele din acest articol sunt realizate în urma măsurătorilor Biroului Federal German pentru Protecţia Contra Radiaţiilor.

Topul telefoane cu SAR cel mai mare e următorul

Topul 5 de telefoane cu SAR cel mai mare e următorul:

  1. Xiaomi Mi A1
  2. OnePlus 5T
  3. Xiaomi Mi Max 3
  4. OnePlus 6T
  5. HTC U12 Life

Xiaomi Mi A1 este cel cu SAR-ul cel mai mare, 1.75. Asta înseamnă absorbţie de 1.75 watt per kilogram. Cel mai mic SAR îl are Galaxy Note 8 din toate aceste măsurători, cu doar 0.17.

Iată cum arată şi topul telefoanelor cu cea mai puţină radiaţie:

  1. Samsung Galaxy Note 8
  2. ZTE Axon Elite
  3. LG G7
  4. Samsung Galaxy A8
  5. Samsung Galaxy S8+

Iată cum arată şi topul telefoanelor cu cea mai puţină radiaţie:

În Germania telefoanele cu SAR sub 0.60 primesc o certificare specială "Blue Angel", fiind recomandate cu o eticheta speciala pe ambalaj. Testarea SAR se face prin machete standardizate ce imită capul şi corpul uman, umplute cu lichid pentru a simula absorbţia radiofrecvenţelor de către ţesutul uman. Aveţi mai multe detalii despre măsurători, efecte SAR şi teste aici

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×