Top 5 telefoane cu „Specific Absorption Rate” (SAR) cel mai mare şi cel mai mic până acum în 2019

Autor:  | Publicat în:  Statistici 4.284 ori
<b>Top 5 telefoane cu „Specific Absorption Rate” (SAR) cel mai mare şi cel mai mic până acum în 2019</b>În fiecare an apare câte un raport oficial cu telefoanele care emit cea mai multă radiaţie şi au SAR-ul cel mai mare, dar şi cele mai inofensive modele. Ediţia 2019 tocmai a apărut şi aflăm care sunt "campionii" mai jos.

În fiecare an apare câte un raport oficial cu telefoanele care emit cea mai multă radiaţie şi au SAR-ul cel mai mare, dar şi cele mai inofensive modele. Ediţia 2019 tocmai a apărut şi aflăm care sunt "campionii" mai jos.

SAR înseamnă "Specific Absorption Rate", o măsură a modului în care RF (radiațiile radio sau radiofrecvenţa) este absorbită de corpul uman. Valorile SAR publicate oficial sunt în general mediile valorilor din teste şi pot varia de la telefon la telefon, de la utilizator la utilizator şi în funcţie de condiţiile din jur. Tabelele din acest articol sunt realizate în urma măsurătorilor Biroului Federal German pentru Protecţia Contra Radiaţiilor.

Topul telefoane cu SAR cel mai mare e următorul

Topul 5 de telefoane cu SAR cel mai mare e următorul:

  1. Xiaomi Mi A1
  2. OnePlus 5T
  3. Xiaomi Mi Max 3
  4. OnePlus 6T
  5. HTC U12 Life

Xiaomi Mi A1 este cel cu SAR-ul cel mai mare, 1.75. Asta înseamnă absorbţie de 1.75 watt per kilogram. Cel mai mic SAR îl are Galaxy Note 8 din toate aceste măsurători, cu doar 0.17.

Iată cum arată şi topul telefoanelor cu cea mai puţină radiaţie:

  1. Samsung Galaxy Note 8
  2. ZTE Axon Elite
  3. LG G7
  4. Samsung Galaxy A8
  5. Samsung Galaxy S8+

Iată cum arată şi topul telefoanelor cu cea mai puţină radiaţie:

În Germania telefoanele cu SAR sub 0.60 primesc o certificare specială "Blue Angel", fiind recomandate cu o eticheta speciala pe ambalaj. Testarea SAR se face prin machete standardizate ce imită capul şi corpul uman, umplute cu lichid pentru a simula absorbţia radiofrecvenţelor de către ţesutul uman. Aveţi mai multe detalii despre măsurători, efecte SAR şi teste aici


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×