Topul telefoanelor dotate cu GPS

5.601 ori
<b>Topul telefoanelor dotate cu GPS</b>Sunt oare terminalele mobile dotate cu GPS mai bune decat device-urile GPS sau sistemele de navigatie pe care le folosim in masina? Vom afla raspunsul la aceasta intrebare analizand cele mai bune 5 telefoane dotate cu functii GPS. Iata si tabelul...

Sunt oare terminalele mobile dotate cu GPS mai bune decat device-urile GPS sau sistemele de navigatie pe care le folosim in masina? Vom afla raspunsul la aceasta intrebare analizand cele mai bune 5 telefoane dotate cu functii GPS. Iata si tabelul comparativ al concurentilor:

Topul telefoanelor dotate cu GPS
NumeInterfataHartiNavigarePuncte de interes Nota finala
 Nokia N9599999
 LG VX87007.5888.58
 Motorola RAZR Maxx Ve7.5888.58
 Motorola SLVR L7c87.586.57.5
 Helio Ocean88.5487

Desi este un feature destul de nou in lumea telefoanelor mobile GPS-ul a inceput sa fie inclus in majoritatea terminalelor multimedia lansate recent. Majoritatea modelelor sosesc dotate cu un senzor GPS care foloseste diferite aplicatii special create pentru astfel de functii. Exista totusi o serie de telefoane de top cu senzori puternici GPS, care pot concura cu usurinta cu sistemele de navigare handheld. Iata topul nostru:

Nokia N95 - (Nota GPS - 9)

Desi dureaza destul de mult pana ce senzorul GPS se activeaza si functioneaza la capacitate maxima, odata pornit, GPS-ul inclus in Nokia N95 isi va dovedi calitatile. Senzorul si softul inclus sunt cele mai bune de pe piata, cu plusul dat de optiunea platita care va asigura directionare vocala. Hartile pot fi afisate tridimensional sau 2D, iar orice destinatie va fi gasita cu usurinta. Harta globului suporta un zoom unic pentru un astfel de terminal si beneficiaza de calitatile grafice ale modelului N95 deoarece efectele vizuale sunt de top.

LG VX8700 - (Nota GPS - 8)

 LG VX8700

Nu suntem fanii softului VZ Navigator, dar trebuie sa recunoastem ca acesta raspunde destul de bine la comenzi. VX8700 este dotat cu un senzor GPS destul de sensibil, care va poate "gasi" chiar daca sunteti la birou, departe de orice fereastra. Totusi este posibil sa va deranjeze delay-ul pe care il are senzorul atunci cand va va urmari miscarile, in special in cazul curbelor. Interfata s-a schimbat in cazul lui VZ Navigator, fiind folosite iconuri mai clare si o harta de o mai buna calitate.

Motorola RAZR Maxx Ve - (Nota GPS - 8)

Motorola RAZR Maxx Ve

Senzorul GPS a functionat excelent in cazul acestui telefon, cu toate ca softul VZ Navigator a intalnit unele probleme in modul "pieton". Desi terminalul era utilizat de catre o persoana care nu se deplasa cu automobilul, senzorul arata directia in functie de traficul local. Sensibilitatea acestui GPS a fost la fel de buna ca si cea a gadgetului anterior prezentat, detectand utilizatorul chiar in biroul personal.

Motorola SLVR L7c - (nota GPS - 7.5)

Motorola SLVR L7c

In cazul acestui terminal, functiile GPS sunt indeplinite de catre aplicatia TeleNav, iar senzorul este destul de sensibil. TeleNav ofera utilizatorului sansa de a folosi o interfata de calitate, comparabila cu celebrul Google Maps, iar hartile afisate sunt disponibile in 3D sau 2D, la care se adauga un orizont artificial. Softul va gasi cu usurinta orice punct de interes, de la restaurante la hoteluri si banci.

Helio Ocean - (nota GPS - 7)

 Helio Ocean

Terminalul include un senzor GPS puternic, capabil sa gaseasca utilizatorul chiar si cand acesta se afla in afara acoperirii satelitilor GPS. Helio Ocean include aplicatia Buddy Beacon si Google Maps, dar aceasta din urma nu este chiar o alegere fericita pentru soferii care doresc indicatii precise si o directionare clara. De asemenea terminalul nu suporta navigare live pas cu pas si nici instructiuni audio, ambele extrem de necesare pentru utilizatorii aflati la volan.

Speram ca v-ati hotarat asupra unui terminal mobil, care sa inlocuiasca obisnuitul device GPS pe care l-ati folosit in masina personala pana acum.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×