Transferul de date pe bază de lumină demonstrat la CES printr-un senzor LiFi atașat la telefon

902 ori
<b>Transferul de date pe bază de lumină demonstrat la CES printr-un senzor LiFi atașat la telefon</b>CES 2014 s-a încheiat deja de câteva zile și aruncăm o privire în arhivele sale pentru a descoperi cele mai interesante invenții din acest an. Printre ele se numără și inițiativa celor de la Oledcomm, care presupune transfer de date pe bază...

CES 2014 s-a încheiat deja de câteva zile și aruncăm o privire în arhivele sale pentru a descoperi cele mai interesante invenții din acest an. Printre ele se numără și inițiativa celor de la Oledcomm, care presupune transfer de date pe bază de... lumina.

E vorba despre tehnologia LiFi, care permite transferuri de date la viteze înalte folosind surse de iluminare care pulsează. Ele pot părea statice pentru omul de rând, dar de fapt sunt pulsatile. Demonstrația companiei a inclus realizarea unei conexiuni de 10 Mbps între un Macbook și un router. A existat și un smartphone concept care primea instrucțiuni de la diferite lămpi aflate la standul Oledcomm.

Handsetul rula Android și era nebranduit, iar el suferise o modificare: camera sa frontală a fost înlocuită cu un senzor de luminozitate. O tabletă a primit același tratament și folosea un dongle LiFi conectat la jackul audio, pe care îl vedeți în clipul de mai jos. Ideea este de a ține un device în raza unei lămpi pentru a declanșa activități precum afișarea unei imagini sau playback video. Să fie LiFi viitorul?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×