TSMC confirmă că lucrează la primul procesor de 7 nm și e primul de acest tip din industrie ce a primit certificare

Autor:  | Publicat în:  TSMC  Tehnologie 907 ori
<b>TSMC confirmă că lucrează la primul procesor de 7 nm și e primul de acest tip din industrie ce a primit certificare</b>TSMC este un alt nume din industria procesoarelor, companie ce anunță astăzi faptul că lucrează la primul chip pe tehnologie de 7 nm. Informația provine chiar din partea CEO-ului companiei ce afirmă că acest chip a primit certificarea necesară pentru a

TSMC, furnizor de încredere pentru Apple și producător pentru chipseturile din seria Axx a anunţat prin intermediul CEO-ului său că lucrează la primul procesor bazat pe arhitectura de 7 nm. Acest chip ar fi primit certificarea necesară, conform aceluiaşi oficial.

O conferinţă a TSMC a avut loc chiar azi, iar cu această ocazie am aflat că departamentul de cercetare şi dezvoltare TSMC va avea cheltuieli totale de 2.2 miliarde de dolari în acest an. În plus, cei mai mari 10 producători de chipseturi vor cheltui împreună 20 de miliarde de dolari pe R&D tot în acest an şi totul pentru inovaţie şi progres al puterii de calcul.

TSMC a produs varianta de 16 nm a procesorului Apple A9 pentru modelele iPhone 6S anul trecut, în vreme ce Samsung a oferit o variantă de 14 nm. Între timp a fost dezvoltată tehnologia de 10 nm şi acum deja se lucrează la cea de 7 nm. Având în vedere evoluţia acestor procedee, mă aştept ca şi Samsung să ofere chipseturi rivale în curând. Ele aduc consum redus, putere sporită și ocupă un spațiu mai mic în interiorul handseturilor.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×