Trecut versus prezent: Nokia N95 versus Lumia 930, un salt impresionant la nivel de optică

Autor:  | Publicat în:  Versus 1.584 ori
<b>Trecut versus prezent: Nokia N95 versus Lumia 930, un salt impresionant la nivel de optică</b>Celebrul Steve Litchfield de la All About Windows Phone&nbsp;a realizat o comparaţie nostalgică &icirc;ntre Nokia N95, unul dintre primele telefoane asa zise smart şi Lumia 930, unul dintre ultimele flagshipuri Lumia lansate &icirc;n intervalul...

Celebrul Steve Litchfield de la All About Windows Phone a realizat o comparaţie nostalgică între Nokia N95, unul dintre primele telefoane asa zise smart şi Lumia 930, unul dintre ultimele flagshipuri Lumia lansate în intervalul 2014/2015. Hai să vedem cum arată comparaţia.

Nokia N95 se remarcă la debut prin una dintre primele camere de 5 megapixeli aflate pe un telefon mobil, cu un senzor de 1/2.5 inch şi optica Carl Zeiss. La 8 ani după a apărut şi Lumia 930, cu stabilizare optică, captură low light mult mai bună, mai multe elemente optice şi deschidere mai mare. Oversampling şi procesare mai rapidă a imaginilor reprezintă alte avantaje, dar şi noi algoritmi de procesare pentru imagini.

Nokia N95 versus Lumia 930
Lumia 930 / Nokia N95

La testul HDR al celor două camere, într-un cadru însorit, remarcăm faptul că Nokia N95 arde fotografia, dar nici Lumia 930 nu pot să zic că impresionează pe langa handseturi mai noi, deşi claritatea e de partea sa. Textura e impecabilă pe Lumia. La captura unui panou cu text, tot într-un mediu însorit, Nokia N95 a făcut o impresie destul de bună, deşi frunzele din imagine, de lângă panou sunt mult mai clare pe Lumia.

Nokia N95 versus Lumia 930
Lumia 930 / Nokia N95

Şi la captura landscape am avut o mică surpriză, N95 nestând chiar rău, deşi culorile realiste sunt de partea lui Lumia 930. În condiţii low light din păcate modelul mai vechi nu se mai descurca, generând o imagine blurata şi culori nerealiste, în vreme ce Lumia 930 nu are absolut nici o problemă. Era evident că modelul mai nou va câştiga lupta, dar au fost şi două situaţii în care N95 a arătat de ce a fost unul dintre cele mai apreciate modele Nokia din istorie.

Trecut versus prezent: Nokia N95 versus Lumia 930, un salt impresionant la nivel de optică
​Lumia 930 / Nokia N95

Cred că N95 încă se mai poate lua la trântă cu unele low end-uri cu Android de exemplu. Mai multe exemple, la o rezoluție crescută, găsiți la sursă.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×