Trecut versus prezent: Nokia N95 versus Lumia 930, un salt impresionant la nivel de optică

1.647 ori
<b>Trecut versus prezent: Nokia N95 versus Lumia 930, un salt impresionant la nivel de optică</b>Celebrul Steve Litchfield de la All About Windows Phone&nbsp;a realizat o comparaţie nostalgică &icirc;ntre Nokia N95, unul dintre primele telefoane asa zise smart şi Lumia 930, unul dintre ultimele flagshipuri Lumia lansate &icirc;n intervalul...

Celebrul Steve Litchfield de la All About Windows Phone a realizat o comparaţie nostalgică între Nokia N95, unul dintre primele telefoane asa zise smart şi Lumia 930, unul dintre ultimele flagshipuri Lumia lansate în intervalul 2014/2015. Hai să vedem cum arată comparaţia.

Nokia N95 se remarcă la debut prin una dintre primele camere de 5 megapixeli aflate pe un telefon mobil, cu un senzor de 1/2.5 inch şi optica Carl Zeiss. La 8 ani după a apărut şi Lumia 930, cu stabilizare optică, captură low light mult mai bună, mai multe elemente optice şi deschidere mai mare. Oversampling şi procesare mai rapidă a imaginilor reprezintă alte avantaje, dar şi noi algoritmi de procesare pentru imagini.

Nokia N95 versus Lumia 930
Lumia 930 / Nokia N95

La testul HDR al celor două camere, într-un cadru însorit, remarcăm faptul că Nokia N95 arde fotografia, dar nici Lumia 930 nu pot să zic că impresionează pe langa handseturi mai noi, deşi claritatea e de partea sa. Textura e impecabilă pe Lumia. La captura unui panou cu text, tot într-un mediu însorit, Nokia N95 a făcut o impresie destul de bună, deşi frunzele din imagine, de lângă panou sunt mult mai clare pe Lumia.

Nokia N95 versus Lumia 930
Lumia 930 / Nokia N95

Şi la captura landscape am avut o mică surpriză, N95 nestând chiar rău, deşi culorile realiste sunt de partea lui Lumia 930. În condiţii low light din păcate modelul mai vechi nu se mai descurca, generând o imagine blurata şi culori nerealiste, în vreme ce Lumia 930 nu are absolut nici o problemă. Era evident că modelul mai nou va câştiga lupta, dar au fost şi două situaţii în care N95 a arătat de ce a fost unul dintre cele mai apreciate modele Nokia din istorie.

Trecut versus prezent: Nokia N95 versus Lumia 930, un salt impresionant la nivel de optică
​Lumia 930 / Nokia N95

Cred că N95 încă se mai poate lua la trântă cu unele low end-uri cu Android de exemplu. Mai multe exemple, la o rezoluție crescută, găsiți la sursă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×