Trimestru dezastruos pentru Nokia: vânzări cu 3 miliarde de euro mai mici decât anul trecut

Autor:  | Publicat în:  Financiare 862 ori
<b>Trimestru dezastruos pentru Nokia: vânzări cu 3 miliarde de euro mai mici decât anul trecut</b>Probleme pentru Nokia continuă, astfel că după ce aflam că operatorii nu sunt mulțumiți de vânzările de terminale Windows Phone produse de finlandezi, acum avem și cifre oficiale cu privire la vânzările companiei. Producătorul nordic tocmai a...

Probleme pentru Nokia continuă, astfel că după ce aflam că operatorii nu sunt mulțumiți de vânzările de terminale Windows Phone produse de finlandezi, acum avem și cifre oficiale cu privire la vânzările companiei. Producătorul nordic tocmai a anunțat vânzări cu 3 miliarde de euro mai mici în primul trimestru al acestui an față de primele luni ale lui 2011, la rândul său an de criză pentru Nokia.

și gândiți-vă că acum Nokia are câteva telefoane noi cu Windows Phone în portofoliu, în vreme ce începutul lui 2011 era marcat de o secetă aprigă, deci lucrurile nu sună deloc bine. Compania a obținut 7.4 miliarde de euro din vânzări (net), cu 3 miliarde de euro mai puțin decât în trimestrul 1 din 2011. Nokia anunța cu o săptămână în urmă că a vândut 71 de milioane de telefoane low end și 12 milioane de smartphone-uri, dintre care 2 milioane erau modele Windows Phone. Ei bine, în această săptămână aflăm că ei au vândut 70.8 milioane de modele low end și 11.9 smartphone-uri, deci mă întreb unde sunt cele 300.000 de unități? Să le fi rămas pe stoc operatorilor?

Dacă împărțim vânzările pe teritorii, China a avut o scădere cu 62% a vânzărilor, în vreme ce în America de Nord ele au picat cu 50% și în Europa cu 32%. Aflați și că trimestrul s-a terminat cu pierderi și nu cu profit pentru finlandezi, pierderi de 1.3 miliarde de euro se pare. Acestea includ și 772 de milioane de euro suma de restructurare, adică plătita angajaților disponibilizați. Mai aflați și că Nokia a primit încă 250 de milioane de dolari de la Microsoft pentru a finanța suportul platformei sale software, iar pe fondul rezultatelor financiare Stephen Elop a declarat că vânzările au depășit așteptările în SUA și că terminalele Lumia sunt multipremiate și apreciate de public, dar vânzările au fost modeste.

Va redeveni compania finlandeză o navă care se scufunda rapid?!

credit imagine

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×