Trolltech initiaza migratia utilizatorilor de telefoane mobile catre noua platforma

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 850 ori
<b>Trolltech initiaza migratia utilizatorilor de telefoane mobile catre noua platforma</b>Compania norvegiana Trolltech a anuntat astazi ca a vandut toate unitatile din seria Qtopia Greenphone, primele terminale "deschise" din lume, dezvoltate de catre producator in interesul developerilor si al operatorilor. Trolltech si-a indeplinit astfel...

Compania norvegiana Trolltech a anuntat astazi ca a vandut toate unitatile din seria Qtopia Greenphone, primele terminale "deschise" din lume, dezvoltate de catre producator in interesul developerilor si al operatorilor.

Trolltech si-a indeplinit astfel telul propus, in calitate de companie producatoare de softuri si nu va mai produce terminale de acest gen, concentrandu-se pe colaborarea cu developerii. Astfel se va produce migratia acestora catre noi platforme care de abia au inceput sa apara pe piata. Telefonul Qtopia Greenphone este un proiect initiat de catre Trolltech, iar terminalul este bazat pe platforma Linux, complet "deschisa" developerilor. Un astfel de feature da sansa pionierilor in industria softurilor mobile sa experimenteze si testeze noi experiente, aducand pe piata noi tehnologii si interfate, dar si aplicatii mobile.

Trolltech va continua sa colaboreze cu o serie de producatori de terminale mobile pentru a transforma Qtopia Phone Edition, populara platforma de aplicatii pentru terminale bazate pe Linux, facand-o disponibila celor care doresc sa lucreze in continuare la ea dezvoltand-o. Inca de la lansarea acestui Greenphone, Trolltech a oferit developerilor open source si organizatiilor comerciale, toate uneltele necesare pentru crearea unor aplicatii inovative si a unor servicii de calitate. Suportul companiei va continua in lunile urmatoare, iar norvegienii recomanda Neo1973 de la FIC si OpenMoko, drept hardware-ul ideal pentru a lucra cu platforma produsa de ei.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×