TSMC ar fi primit exclusivitatea pentru a produce chipsetul Apple A11 în 2017; A început lupta pentru chipsetul de 7 nm al anului 2018

935 ori
<b>TSMC ar fi primit exclusivitatea pentru a produce chipsetul Apple A11 în 2017; A început lupta pentru chipsetul de 7 nm al anului 2018</b>Dacă anul trecut chip-ul Apple A9 de pe iPhone 6s și 6s Plus a fost dezvoltat de către TSMC și Samsung în măsură egală, se pare că atât succesorul, cât și modelul din 2018 vor fi produse exclusiv de către TSMC. Detalii despre acest lucru poposesc astăzi

TSMC ar fi fost selectat ca producător în exclusivitate al chipsetului Apple A11, care îşi va găsi loc pe telefonul flagship Apple de la anul. E vorba despre modelul aniversar de 10 ani, aşa numitul iPhone 8. Tot TSMC se va ocupa şi de A10, care va sosi pe iPhone 7 la toamnă.

În ce îl priveşte pe Apple A11, acesta este un procesor realizat pe baza procesului FinFET de 10 nm, conform surselor din industrie. Compania taiwaneză ar fi reuşit să obţină două treimi din comenzile totale de chipuri de la Apple, fiind primul producător de componente confirmat pentru viitorul iPhone din 2017. TSMC are deja exclusivitatea pentru Apple A10 şi se pare că Samsung ar fi rămas pe afară de această dată.

Anul trecut, TSMC şi Samsung şi-au împărţit producţia lui Apple A9, cu câteva mici diferenţe între procesoarele rezultate. TSMC va fi şi furnizor de chipseturi pentru MediaTek, HiSilicon şi Xilinx, când vine vorba de tehnologie de 10 nm. Odată bifată generaţia 10 nm, începe acum licitaţia pentru chipseturile de 7 nm, pe care le aşteptăm prin 2018.

Samsung s-ar fi înscris în acea cursă cu pretenţii mari, dorind să prindă contracte cu Apple şi Qualcomm. CEO-ul TSM, Mark Liu a declarat deja că nano chipurile de 7 nm ale companiei sale sunt superioare faţă de cele Samsung, deci viitorul se anunţă interesant. Deja anii trecuţi ne-au adus comparaţii între Apple A9 şi A9X şi Core i3 sau Core i5, deci vă daţi seama ce putere va avea Apple A10 sau A11.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×