Turcia interzice Twitterul, utilizatorii pot posta via SMS

Autor:  | Publicat în:  Twitter 429 ori
<b>Turcia interzice Twitterul, utilizatorii pot posta via SMS</b>Vestea zilei la nivel internațional este că Turcia a interzis Twitterul, urmând exemplul guvernelor din Iran, Egipt și alte națiuni cu peisaj politic instabil. Practic, dacă te afli în Turcia în fața unui PC sau terminal mobil și intri pe...

Vestea zilei la nivel internațional este că Turcia a interzis Twitterul, urmând exemplul guvernelor din Iran, Egipt și alte națiuni cu peisaj politic instabil. Practic, dacă te afli în Turcia în fața unui PC sau terminal mobil și intri pe Twitter vei fi redirecționat către un mesaj al autorității locale de telecomunicații.

Problemele au început de joi seara și picajul s-a răspândit la nivel național în ziua de vineri. Totuși, utilizatorii pot posta prin SMS, deoarece guvernul nu a blocat această funcție inca. Utilizatorii rețelelor Avea și Vodafone vor putea trimite mesajul START la numărul 2444, în vreme ce abonații Turkcell pot trimite același mesaj la numărul 2555.

Probabil vă întrebați de ce a fost banat Twitter în Turcia. Ei bine, se pare că un utilizator a postat documente și înregistrări vocale cu privire la corupția primului ministru Erdogan. Acesta a amenințat că va închide Twitterul cu câteva ore înainte de picaj. în data de 30 martie vor avea loc alegeri locale, iar primul ministru pune scăparea de pe Twitter pe seama jocurilor opoziției.

Biroul lui Erdogan afirmă că Twitter a fost blocat pentru că nu a dat jos linkurile ofensatoare la ordinul tribunalului.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×