Smartphone-ul Turing Phone e în sfârşit disponibil, după luni de amânări: ultra criptat, protejat şi securizat

3.236 ori
<b>Smartphone-ul Turing Phone e în sfârşit disponibil, după luni de amânări: ultra criptat, protejat şi securizat</b>Cu luni buni în urmă, compania Turing Robotics uimea publicul cu al său Turing Phone - terminal criptat ce a avut parte de numeroase amânări în perioada ce a urmat debutului. Acest model este acum în sfârșit disponibil publicului larg și poate fi

Turing Robotics uimea pe toată lumea cu al său Turing Phone cu luni bune în urmă, iar acum, după multe amânări terminalul a sosit în sfârşit. El trebuia să apară în decembrie anul trecut, apoi a fost amânat până în aprilie, mai şi iunie. Mai interesantă a fost schimbarea de OS, de la Android în prima fază la Sailfish OS.

Turing Phone

Acest model ultra securizat e şi foarte rezistent, fiind construit pe baza materialului TRI Alloy217, un aliaj liquid metal care e mai rezistent decât aluminiul sau oţelul, se pare. El este topit la temperaturi înalte şi apoi injectat într-o matriţă şi astfel se creează rama lui Turing Phone. Prima serie de modele a ajuns la cumpărători pe 1 iulie, iar a doua şi a treia vor sosi pe 22 şi respectiv 29 iulie.

Turing Phone

Handseturile primite pe 12 sunt de tip Evaluation Unit, adică vin cu versiunea Alpha de Sailfish OS 2.0, care va primi o actualizare în august, activând toate funcţiile speciale ale telefonului. Ce lipseşte la aceste modele? Rezistenţa la apă şi headsetul Bluetooth oferit la pachet. Următoarea variantă de Turing Phone va avea şi rezistenţa la apă, iar acel model high end va include şi un procesor Snapdragon 820.

Când vine vorba de securizare, terminalul foloseşte criptare inspirată de munca lui Alan Turning, cel mai faimos criptograf care a existat vreodată. Turing Phone are cheile pentru criptare stocate offline, pentru a permite autentificarea utilizatorului, iar trecerea la Sailfish OS s-a făcut pentru că Android nu a fost considerat destul de sigur.

De menţionat că persoanele care au primit primele unităţi, cele cu software alpha şi cu funcţii lipsă, vor primi automat upgrade-ul la modelul high end Snapdragon 820 când apare. Preţul este de 600 de dolari.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×