UE doreste scaderea cu 70% a tarifelor de terminare a apelurilor

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.519 ori
<b>UE doreste scaderea cu 70% a tarifelor de terminare a apelurilor</b>Operatorii europeni vor trebui sa scada cu pana la 70% taxele pe care si le aplica, atunci cand directioneaza apeluri din retele rivale, conform unei noi decizii a Comisiei Europene. Evident reprezentantii industriei telefoniei mobile au fost nemultumiti...

Operatorii europeni vor trebui sa scada cu pana la 70% taxele pe care si le aplica, atunci cand directioneaza apeluri din retele rivale, conform unei noi decizii a Comisiei Europene. Evident reprezentantii industriei telefoniei mobile au fost nemultumiti de aceasta masura dupa ce aflam ca am putea ajunge sa platim pentru apelurile primite, printr-o alta decizie UE.

Comisarul european pe probleme de telecomunicatii Viviane Reding afirma ca asa-zisele taxe de "terminare" a convorbirii, care constituie 20% din veniturile operatorilor nu reflecta costurile serviciilor oferite. Taxele aplicate acum de catre operatori sunt de 9 ori mai mari decat cele echivalente din domeniul telefoniei fixe. La ora actuala taxele de terminare a unei convorbiri sunt in jur de 0.08, pana la 0.09 euro pe minut. Operatorii sunt sub presiune, dupa ce profiturile le-au fost micsorate de precedentele reduceri ale tarifelor serviicilor roaming, dar si de competitia acerba.

Decizia Comisiei Europene este motivata prin faptul ca aceasta reducere va permite si companiilor mai mici sa intre pe piata telefoniei mobile, fara a fi "distruse" de tarifele de terminare. Comisia va adopta noile reglementari din luna octombrie, dupa care companiile de telefonie fie vor aplica decizia, fie vor trebui sa explice autoritatilor de ce nu pot aplica noile tarife. Reprezentantii Vodafone au afirmat ca operatorii nu isi vor reveni usor dupa pierderea a 10 pana la 15 miliarde de euro, de pe urma acestei hotarari, desi Comisia Europeana a afirmat ca veniturile pot fi recuperate prin cresterea numarului de abonati.

Companiile cel mai putin afectate vor fi cele care ofera si servicii de telefonie fixa, deoarece vor transfera apelurile din reteaua fixa in cea mobila la tarife mai mici. Astfel, operatori ca Vodafone, ce nu ofera servicii fixe, vor avea cel mai mult de pierdut si continua sa protesteze in fata deciziei UE.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×