UE (Reding) doreste scaderea tarifelor pentru SMS-uri

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.092 ori
<b>UE (Reding) doreste scaderea tarifelor pentru SMS-uri</b>O sursa din cadrul UE a afirmat recent ca tarifele pentru trimiterea mesajelor text in alta tara decat cea a operatorului dumneavoastra vor fi micsorate cu 70% incepand cu 2009. Comisarul european Viviane Reding va anunta planurile acestei ieftiniri...

O sursa din cadrul UE a afirmat recent ca tarifele pentru trimiterea mesajelor text in alta tara decat cea a operatorului dumneavoastra vor fi micsorate cu 70% incepand cu 2009. Comisarul european Viviane Reding va anunta planurile acestei ieftiniri astazi, plus scaderile de preturi ale serviciilor de apelare in roaming pe urmatorii 3 ani.

Organizatiile de monitorizare a operatorilor europeni afirma ca in UE pretul mediu al unui SMS trimis in roaming este de 29 eurocenti, iar Eurotariful il va aduce pe acesta la 11-15 centi. Reding a recomandat pretul de 12 centi pe mesaj, dar un studiu al guvernului danez a ajuns la concluzia ca pretul ideal ar fi 4.2 centi. Nu putem uita de precedentele propuneri ale comisarului european Viviane Reding, care doreste micsorarea tarifelor pentru apeluri in roaming, dar si reducerea tarifelor pentru transferul de date.

Reding avertizase marii operatori ca Vodafone, O2 sau T-Mobile inca din februarie ca va propune astfel de reduceri obligatorii, daca providerii de servicii de telecomunicatii nu scad preturile de bunavoie. Operatorii nu s-au conformat si nu au aplicat reducerile sugerate, de teama companiilor antitrust si a scaderii competitivitatii. Ultima oara o vedeam pe doamna Reding in actiune, comisarul propunea reducerea cu 70% a taxelor de terminare a apelurilor mobile in alte retele decat cele in care au fost initiate. Acestea sunt aplicate de un operator unei companii rivale si reprezinta un venit insemnat pentru marii provideri.

Astazi, Reding va cere oficial si implementarea unor masuri care sa asigure o mai mare transparenta a tarifelor serviciilor date in roaming, pentru a evita "socurile" provocate de facturile "umflate" si neasteptate.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×