1 milion de noi iPhone-uri vandute in 3 zile si 10 milioane de downloaduri prin App Store

Autor:  | Publicat în:  Apple 2.160 ori
<b>1 milion de noi iPhone-uri vandute in 3 zile si 10 milioane de downloaduri prin App Store</b>CNN ne aduce primele cifre care arata cat de mult succes a avut Apple cu noul sau terminal, iPhone 3G. Se pare ca gigantul lui Steve Jobs a vandut nu mai putin de 1 milion de iPhone-uri in cele 3 zile care au urmat lansarii oficiale a noului model de...

CNN ne aduce primele cifre care arata cat de mult succes a avut Apple cu noul sau terminal, iPhone 3G. Se pare ca gigantul lui Steve Jobs a vandut nu mai putin de 1 milion de iPhone-uri in cele 3 zile care au urmat lansarii oficiale a noului model de vineri. De parca asta nu era de ajuns, iPhone App Store a atins 10 milioane de downloaduri.

In ciuda faptului ca iPhone-ul 3G s-a vandut "ca painea calda", handsetul a avut probleme grave de software. Toate noile iPhone-uri au trebuit sa se conecteze la serverele Apple pentru activare, cauzand o supraincarcare a retelei. Cozile formate de clienti au crescut in magazine pe masura ce angajatii nu reuseau sa faca telefoanele sa functioneze. In plus, noul software a fost lansat si pe vechiul iPhone, fiind nevoie de o reactivare a acestor telefoane, iar multi posesori de iPhone (primul) au ramas cu un handset inutilizabil.

Va reamintim ca Apple a vandut 6 milioane de unitati iPhone de la momentul lansarii oficiale a primului model in SUA, in urma cu un an. Compania a declarat la finalul anului trecut ca scopul sau este de a vinde 10 milioane de unitati iPhone pana la finele lui 2008. Compania lui Steve Jobs a anuntat de asemenea ca utilizatorii de iPhone si iPod Touch au descarcat nu mai putin de 10 milioane de aplicatii prin App Store, de la punerea sa in functiune joi. Dintre cele 800 de aplicatii oferite de acest serviciu, un sfert sunt gratuite iar majoritatea costa mai putin de 10 dolari.

Apple a lansat App Store cu doar 500 de aplicatii create de catre developeri third party, numarul softurilor crescand la 800 incepand cu ziua de ieri. De remarcat sunt 2 aspecte ale acestor performante: Apple a vandut in 3 zile tot atatea iPhone-uri 3G cate iPhone-uri de prima generatie a vandut anul trecut in 74 de zile. Apoi, numarul de downloaduri prin App Store l-a intrecut pe cel al downloadurilor browserului Mozilla Firefox 3.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×