UE renunţă la roaming până la mijlocul anului 2017

1.090 ori
<b>UE renunţă la roaming până la mijlocul anului 2017</b>Parlamentul European a aprobat o serie de propuneri de lege care vor duce la renunţarea totală la tarifele de roaming &icirc;n cadrul Uniunii. Renuntarea la graniţele de comunicare &icirc;ntre operatori se va realiza p&acirc;nă la mijlocul anului...

Parlamentul European a aprobat o serie de propuneri de lege care vor duce la renunţarea totală la tarifele de roaming în cadrul Uniunii. Renuntarea la graniţele de comunicare între operatori se va realiza până la mijlocul anului 2017.

Accesul liber şi fără oprelişti a fost abordat în cadrul discuţiilor, fiind aplicate regulile de tip "net neutrality", despre care se discută atât de mult în SUA. Revenind la roaming, tarifele extra vor fi casate de pe 15 iunie 2017, se pare. Totuşi, operatorii vor putea aplica o politică a "utilizării rezonabile", pentru a evita abuzul serviciilor roaming.

Vor exista şi măsuri speciale care vor permite operatorilor să recupereze profitul pierdut din alte zone. De câţiva ani tarifele la roaming scad odată la câteva luni, unul dintre pragurile următoare urmând să fie atins la 30 aprilie 2016. Atunci suprataxa maximă va fi de 0.05 euro pe minut pentru apeluri şi 0.02 euro pentru SMS, respectiv 0.05 euro pentru megabyte de date.

Noile reglementări UE cer şi ca operatorii să trateze tot traficul web în mod egal, fără a bloca sau accelera anumite servicii sau site-uri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×