UE vrea să aloce 100 miliarde de euro pentru firmele tech europene, rivale Apple şi Google

1.716 ori
<b>UE vrea să aloce 100 miliarde de euro pentru firmele tech europene, rivale Apple şi Google</b>Uniunea Europeană nu s-a ferit niciodată să atace Google şi Facebook cu sancţiuni, atunci când a fost cazul, iar acum trece la o altă măsură legată de zona tech, de această dată o măsură de protecţie. UE vrea să îşi protejeze "campionii"

Uniunea Europeană nu s-a ferit niciodată să atace Google şi Facebook cu sancţiuni, atunci când a fost cazul, iar acum trece la o altă măsură legată de zona tech, de această dată o măsură de protecţie. UE vrea să îşi protejeze "campionii" din zona IT, înfiinţând un fond de 100 de miliarde de euro pentru a îi susţine.

E vorba despre promovarea unor rivali pentru Apple, Google şi Alibaba pentru a creşte proeminența proiectelor tech europene. Deocamdată totul este în faza de propunere, sub numele de "European Future Fund". Acesta ar putea fi pus în aplicare de către Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene care îşi începe mandatul pe 1 noiembrie.

Documentul include 173 de pagini, care includ propuneri fascinante, de la amplasarea de stupi pe clădiri publice la restricţii asupra social media. Se merge pe o Europă în defensivă faţă de SUA şi China, asta ar fi ideea. Sunt numite companii ca Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft, Baidu şi Alibaba dretp rivali pentru care Europa trebuie să găsească propria alternativă.

E menţionat şi faptul că Europa nu are astfel de giganţi pe teritoriul său. Evident apare şi chestiunea unei taxări extra pentru companiile tech americane, despre care se tot vorbeşte. Franța a trecut deja la fapte, prin taxa GAFA. Documentul menţionează şi o blocare a companiilor chineze la licitaţii la nivel european, asta dacă ele primesc prea multă finanţare de la guvernul din Beijing.

Personal cred că nu faci o problemă să dispară aruncând cu bani spre ea. UE ar trebui să facă din ţările membre locaţii ideale în care să îţi clădeşti un startup IT, să ofere beneficii extra companiilor şi nu doar o sumă uriaşă şi atât. Ar trebui şi încurajate talentele tinere din IT să rămână în UE şi nu să fugă imediat spre Silicon Valley. De asemenea un Silicon Valley european ar fi o idee bună.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×