Un bug al aplicaţiei Gmail pentru Android vă permite să trimiteţi mailuri cu adresa deghizată

Autor:  | Publicat în:  Securitate 548 ori
<b>Un bug al aplicaţiei Gmail pentru Android vă permite să trimiteţi mailuri cu adresa deghizată</b>Google are din nou dureri de cap cu bugurile din Android, dar din fericire de această dată nu e vorba de ceva extrem de grav. Ar fi fost descoperit un bug &icirc;n aplicaţia Gmail pentru Android care &icirc;i permite expeditorului unui email să...

Google are din nou dureri de cap cu bugurile din Android, dar din fericire de această dată nu e vorba de ceva extrem de grav. Ar fi fost descoperit un bug în aplicaţia Gmail pentru Android care îi permite expeditorului unui email să îşi schimbe adresa de expeditor.

Această problemă a fost descoperită de către Yan Zhu, cercetător independent în domeniul securităţii, care a raportat problema către Google la finalul lunii octombrie. Bugul se aplică doar pentru aplicaţia Gmail stock din Android. Tot ce trebuie să faceţi este să schimbaţi acel "display name" din zona de setări ale contului de mail. Apoi adresa voastră de mail va fi ascunsă, iar cel care primeşte mailul nu o va putea vedea.

Spre exemplu Zhu a putut să trimită un mail de la ""security@google".com", care include un set de extra ghilimele, dar primitorul ar fi putut crede că e chiar de la Google. Acele ghilimele ar provoca un bug de "parsing" în aplicaţia Gmail care face adresa email reală invizibilă. Echipa de securitate de la Google a ignorat bugul, afirmând că nu reprezintă o problemă de securitate.

Potenţialul de phishing rămâne mare, dar de obicei tentativele de deghizare ale adresei mail se soldează cu introducerea mailurilor în spam sau filtre. Cu acest bug hackerul trece de protecţia spam. Au apărut deja glume că Zhu ar fi trebuie să trimită mailul cu bugul la Google, deghizând adresa în cea a fondatorilor Google Sergey sau Larry. Va rămâne problema fără patch totuşi?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×