Un inginer Huawei afirmă că firma chineză lucrează la propriul GPU şi sistem de operare mobil

Autor:  | Publicat în:  Huawei 601 ori
<b>Un inginer Huawei afirmă că firma chineză lucrează la propriul GPU şi sistem de operare mobil</b>Huawei a avut un 2015 excelent, cu 100 de milioane de telefoane v&acirc;ndute şi se pregăteşte pentru un 2016 şi mai bun, mai ales că Huawei Mate 8 va &icirc;ncepe să se v&acirc;ndă şi global şi mai soseşte şi Huawei P9. P&acirc;nă atunci un...

Huawei a avut un 2015 excelent, cu 100 de milioane de telefoane vândute şi se pregăteşte pentru un 2016 şi mai bun, mai ales că Huawei Mate 8 va începe să se vândă şi global şi mai soseşte şi Huawei P9. Până atunci un inginer Huawei a postat pe Weibo şi ce alte planuri ar mai putea avea firma asiatică.

El a menţionat că se lucrează la un GPU in house şi la un sistem de operare mobil proprietar, proiect care de fapt e în pregătire încă din 2012. Deşi HiSilicon Kirin 950 e un procesor foarte puternic, aflat în spatele lui Mate 8 şi P9 în curând, GPU-ul sau e departe de ce oferă Qualcomm şi Samsung pe generaţiile noi de procesoare.

Astfel, pentru a concura mai bine şi în zona de gaming high end, Huawei va realiza propriile GPU-uri. Compania va mai lucra şi la SSD-uri şi o platformă proprie pentru mobile, care ar putea chiar debuta la anul. EMUI arată excelent ca skin aplicat peste Android şi nu văd de ce nu ar evolua într-o experienţă de sine stătătoare.

Huawei ar putea fie să lanseze o serie separată de telefoane cu OS propriu, cum a făcut Samsung cu Bada, fie să renunţe la Android, o posibilă decizie riscantă, după ce a făcut o figură frumoasă cu Nexus 6P în parteneriat cu Google.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×