Un inginer Huawei afirmă că firma chineză lucrează la propriul GPU şi sistem de operare mobil

651 ori
<b>Un inginer Huawei afirmă că firma chineză lucrează la propriul GPU şi sistem de operare mobil</b>Huawei a avut un 2015 excelent, cu 100 de milioane de telefoane v&acirc;ndute şi se pregăteşte pentru un 2016 şi mai bun, mai ales că Huawei Mate 8 va &icirc;ncepe să se v&acirc;ndă şi global şi mai soseşte şi Huawei P9. P&acirc;nă atunci un...

Huawei a avut un 2015 excelent, cu 100 de milioane de telefoane vândute şi se pregăteşte pentru un 2016 şi mai bun, mai ales că Huawei Mate 8 va începe să se vândă şi global şi mai soseşte şi Huawei P9. Până atunci un inginer Huawei a postat pe Weibo şi ce alte planuri ar mai putea avea firma asiatică.

El a menţionat că se lucrează la un GPU in house şi la un sistem de operare mobil proprietar, proiect care de fapt e în pregătire încă din 2012. Deşi HiSilicon Kirin 950 e un procesor foarte puternic, aflat în spatele lui Mate 8 şi P9 în curând, GPU-ul sau e departe de ce oferă Qualcomm şi Samsung pe generaţiile noi de procesoare.

Astfel, pentru a concura mai bine şi în zona de gaming high end, Huawei va realiza propriile GPU-uri. Compania va mai lucra şi la SSD-uri şi o platformă proprie pentru mobile, care ar putea chiar debuta la anul. EMUI arată excelent ca skin aplicat peste Android şi nu văd de ce nu ar evolua într-o experienţă de sine stătătoare.

Huawei ar putea fie să lanseze o serie separată de telefoane cu OS propriu, cum a făcut Samsung cu Bada, fie să renunţe la Android, o posibilă decizie riscantă, după ce a făcut o figură frumoasă cu Nexus 6P în parteneriat cu Google.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×