Un iPhone 6 vândut aduce 20$ în buzunarul celor de la Sony; bugetul japonezilor este alimentat și de către Samsung

Autor:  | Publicat în:  Sony 1.380 ori
<b>Un iPhone 6 vândut aduce 20$ în buzunarul celor de la Sony; bugetul japonezilor este alimentat și de către Samsung</b>Atunci c&acirc;nd vorbim despre un smartphone nu ezităm să luăm &icirc;n calcul și camera foto integrată la pachet, acest detaliu afl&acirc;ndu-se pe lista fiecărui cumpărător. Deși pe piață există numeroși producători de senzori foto,...

Atunci când vorbim despre un smartphone nu ezităm să luăm în calcul și camera foto integrată la pachet, acest detaliu aflându-se pe lista fiecărui cumpărător. Deși pe piață există numeroși producători de senzori foto, majoritatea companiilor dezvoltatoare de smartphone-uri se bazează pe Sony pentru livrarea acestor componente.

Printre cele mai bune exemple de terminale actuale ce folosesc un senzor Sony se numără atât iPhone 6, cât și noul Samsung Galaxy S6. Dacă în cazul flagship-ului sud-coreean întâlnim doar un senzor dezvoltat de Sony, la iPhone 6 ambele camere integrate sunt marca Sony.

Dintr-un raport marca Wall Street Journal, aflăm că vânzarea unui iPhone 6 aduce aproximativ 20$ în buzunarul celor de la Sony. Astfel, cifrele dezvăluite ieri de către Apple ce făceau referire la vânzarea a peste 61 milioane de iPhone-uri în trimestrul 2, nu poate decât să îi bucure pe japonezi.

Pentru a-și continua acest drum profitabil, Sony are în plan investirea sumei de 375 milioane de dolari în fabricile producătoare de senzori foto, modalitate prin care se contribuie la dezvoltarea unui număr mai mare de camere foto, și ulterior obținerea unui profit generos.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×