Un nou brevet Apple oferă indicii cu privire la ecrane flexibile OLED pe viitoare terminale

787 ori
<b>Un nou brevet Apple oferă indicii cu privire la ecrane flexibile OLED pe viitoare terminale</b>Acum ca apele MWC s-au mai calmat au reînceput zvonurile cu privire la viitoare terminale Apple. Astăzi spre exemplu descoperim un brevet Apple ce face referire la viitoare panouri flexibile OLED folosite pe iPhone-uri sau iPad-uri.

Acum ca apele MWC s-au mai calmat au reînceput zvonurile cu privire la viitoare terminale Apple. Astăzi spre exemplu descoperim un brevet Apple ce face referire la viitoare panouri flexibile OLED folosite pe iPhone-uri sau iPad-uri.

Noul brevet poartă numele de "Terminale Electronice cu ecrane retractabile" şi descrie un terminal portabil cu un mecanism în stilul unui "pergament" rulabil. El se va retrage în două incinte cilindrice. Am văzut cu ani buni în urmă şi un telefon PlayStation concept cu aceeaşi idee, dar la acea vreme părea SF. Deocamdată ecranele flexibile OLED de acest tip nu sunt produse în masă sau folosite la nivel comercial.

Un nou brevet Apple oferă indicii cu privire la ecrane flexibile OLED pe viitoare terminale

Apple nici nu e genul de companie ca Samsung sau Xiaomi, să lanseze prototipuri pentru a încerca piaţa cu ele precum modele ca Xiaomi Mi MIX sau Galaxy Round. Revenind la brevet, cei 2 cilindri includ şi componentele principale ale device-ului, precum chipset, baterie, difuzoare, microfon, camera şi altele. Ele vor avea şi o zonă goală, în care să ruleze panoul flexibil OLED.

Un nou brevet Apple oferă indicii cu privire la ecrane flexibile OLED pe viitoare terminale

Există şi o variantă menţionată în brevet ce implică un soi de tuburi pe care se înfăşoară respectivul ecran flexibil. Apple aplica pentru această tehnologie în 2015 şi iat-o acum ieşind la iveală. Şansele de concretizare sunt minime totuşi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×