Apple primeşte un nou brevet pentru iPhone, cu un ecran ce ocupă toată zona frontală, ferestre HUD incluse

1.969 ori
<b>Apple primeşte un nou brevet pentru iPhone, cu un ecran ce ocupă toată zona frontală, ferestre HUD incluse</b>Cei de la Apple au primit de curând un nou brevet, de această dată fiind vorba despre o aplicație ce ne dezvăluie un iPhone al viitorului cu un ecran ce ocupă întreaga zonă frontală a dispozitivului. Se menționează totodată în brevet și faptul că avem

Apple a primit un nou brevet la începutul acestei săptămâni, unul ce face referire strict la zona frontală a unui iPhone. E vorba despre o tehnologie ce permite unui difuzor pentru convorbiri, unei camere, dar şi unei ferestre HUD să fie "ascunsă" în spatele unui panou edge to edge.

Brevet Apple

Circulă de ceva vreme zvonuri că Apple ar vrea să facă trecerea la un panou edge to edge pe viitorul iPhone, dacă nu iPhone 8 atunci modelul de anul viitor sau chiar din 2019. Acum a apărut şi acest brevet pentru a da greutate zvonurilor, descriind o modalitate prin care componente importante sunt montate în spatele unui panou din sticlă şi ele sunt accesate prin perforaţii invizibile pentru ochiul uman.

Brevet Apple

Spre exemplu camera selfie, difuzorul pentru convorbiri sau senzorul de lumină ambientală pot fi ascunse în acest mod, în spatele panoului, sau mutate într-o porţiune diferită faţă de cea actuală. Între timp butonul Home sau un locaş pentru senzorul Touch ID pot fi pur şi simplu decupate în sticlă. Brevetele sugerează şi utilizarea tehnologiei OLED în loc de LCD, dar şi a unui sistem heads up display (HUD).

Brevet Apple

Se propune ideea unei zone transparente în faţă sau spatele terminalului, iar atunci când utilizatorul va privi în acea zonă ei vor vedea o imagine digitală suprapusă peste obiecte din viaţa reală. Ar fi o funcţie AR interesantă, dar modificările aduse terminalului ar fi foarte mari. Ca de obicei un brevet nu înseamnă şi implemenetare imediată sau chiar implementarea vreodată a tehnologiei.

Totuşi ideea unui iPhone "all glass" în zona frontală sună bine.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×