Samsung are un nou brevet pentru ecrane flexbile OLED, care dezvăluie mecanismele din spatele acestor panouri

929 ori
<b>Samsung are un nou brevet pentru ecrane flexbile OLED, care dezvăluie mecanismele din spatele acestor panouri</b>Sud-coreenii de la Samsung primesc constant brevete pentru tehnologiile inventate, pe lista de astăzi aflându-se un patent pentru panouri flexibile OLED. După cum bine știți, se zvonește faptul că anul viitor va fi momentul în care Samsung ne va prezenta

"2017 va fi anul ecranelor flexibile sau nu va fi deloc" am zice, deformând puţin un citat celebru al lui Malraux. Samsung conduce şarja dezvoltării panourilor de acest tip, iar azi apărut un nou brevet acordat sud coreenilor pentru ecrane flexibile OLED. Documentele oficiale dezvăluie mecanismele pe care le implică astfel de panouri.

Brevet display flexibil

Brevetul vine de la USPTO (Biroul SUA de Brevete şi Trademark-uri) şi explică modul în care ecranele se vor "flexa" pe smartphone-uri astfel încât să nu se spargă sau crape. Invenţia implică un strat de electrozi, o peliculă dielectrică din elastomer şi un al doilea electrod plasat în zona superioară şi inferioară a panoului flexibil.

Brevet display flexibil

Se aplică curent ambilor electrozi, formând primul şi al doilea strat, iar astfel ecranul flexibil se poate îndoi fără a primi presiune din partea mâinilor utilizatorului. Panoul în sine are un substrat flexibil, fabricat din maetrial plastic, cu o rezistenţă excelentă la căldură şi la îndoire. Materialele luate în calcul aici sunt polietilena, naftalatul, policarbonatul, poliarilatul, polieter-imida, polieter-sulfon şi poliimida.

Şi Apple a primit un brevet similar recent şi LG Display are la rândul său în lucru panouri de acest tip. CES 2017 ar trebui să ne aducă şi prototipuri funcţionale.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×