Se prefigurează un nou caz Huawei? Xiaomi este blocată de Google Play Protect în cazul unei aplicații native integrate în MIUI

8.675 ori
<b>Se prefigurează un nou caz Huawei? Xiaomi este blocată de Google Play Protect în cazul unei aplicații native integrate în MIUI</b>Am fost surprins pe parcursul ultimului an că doar Huawei şi ZTE au avut probleme cu SUA, în vreme ce companii că Xiaomi sau OnePlus fac business cu ţările vestice fără pic de probleme. Nu e chiar totul perfect totuşi, pentru că Xiaomi a avut o..

Am fost surprins pe parcursul ultimului an că doar Huawei şi ZTE au avut probleme cu SUA, în vreme ce companii că Xiaomi sau OnePlus fac business cu ţările vestice fără pic de probleme. Nu e chiar totul perfect totuşi, pentru că Xiaomi a avut o actualizare de aplicaţie preinstalată blocată de Google Play Protect.

E vorba de aplicaţia Quick Apps, care este mai nou blocată de Google. O serie de utilizatori Xiaomi au confirmat problema, iar Google Play Protect a blocat actualizarea sa cu un mesaj pop up care avertizează utilizatorii că softul le-ar putea colecta datele şi să le folosească pentru a îi urmări. În general Xiaomi serveşte reclame în aplicaţiile sale şi colectarea de date e făcută pentru a targeta mai bine utilizatorii, cam asta e poziţia oficială.

Quick Apps

Google Play Protect are rolul de a scana toate aplicaţiile instalate din Play Store, dar şi pe cele descărcate prin soluţii alternative, ca side loading. Xiaomi are şi practica de a interzice utilizatorilor să dezinstaleze aplicaţiile native lui MIUI, inclusiv Quick Apps. Aceasta din urmă aplicaţie a fost studiată de către experţi şi s-a aflat că ar avea peste 55 de permisiuni la nivel de sistem, inclusiv captură audio şi video, dar şi înregistrare de apeluri, preluare date IMEI, SIM, IMSI şi instalare de aplicaţii pe telefon chiar şi fără permisiune.

Xiaomi a dat o declaraţie oficială după ce a aflat de blocaj:

„Suntem conştienţi cu privire la actualizarea uneia dintre aplicaţiile noastre de sistem, numită Quick Apps. Unii utilizatori au fost notificaţi că aplicaţia a fost blocată de Google Play Protect. Am luat legătura cu Google legat de situaţie şi e vorba despre o revizuire de algoritm pentru Google Play Protect. Fiţi siguri că aplicaţia de sistem este sigură.”

Zecile de permisiuni sună dubios şi consider că e nevoie de o investigație serioasă în acest caz.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×