În pragul lansării lui Mate 30 și Mate 30 Pro, Huawei primește vestea că nu va putea aduce serviciile Google Play pe noile telefoane

2.853 ori
<b>În pragul lansării lui Mate 30 și Mate 30 Pro, Huawei primește vestea că nu va putea aduce serviciile Google Play pe noile telefoane</b>Iată că în ultimele zile de vară sosește o veste care lovește serios Huawei și segmentul său smartphone, aceea că telefoanele Mate 30 și Mate 30 Pro nu vor putea fi livrate cu serviciile Google Play și aplicațile din suita G la pachet

Iată că în ultimele zile de vară sosește o veste care lovește serios Huawei și segmentul său smartphone, aceea că telefoanele Mate 30 și Mate 30 Pro nu vor putea fi vândute cu serviciile Google Play și aplicațile din suita G la pachet. Informația vine chiar din partea unor directori Google ce au discutat cu Reuters și în cazul în care vă întrebați de ce se întâmplă așa cu toate că Huawei are o licență valabilă până în noiembrie, aflați motivul mai jos.

Un purtător de cuvânt Google ar fi declarat că Huawei Mate 30 nu va putea fi comercializat cu versiunea licențiată de Android și cu aplicațiile/serviciile Google la pachet, asta din cauza interdicțiilor SUA. E drept că Huawei a primit o nouă licență ce se întinde pe o perioadă de 3 luni, dar aceasta acoperă doar produsele existente asupra cărora pot fi aduse actualizări, nu și pe cele noi lansate pe piață.

Potrivit Reuters privim asupra unei situații similare cu cea în care s-a aflat și Honor 20 Pro, telefon prezentat oficial cu suita de aplicații la bord și al cărui debut comercial a fost amânat o bună perioadă de timp. Într-un final device-ul a fost lansat în magazine cu Android-ul Google și se pare că așa ar putea sta lucrurile și cu Mate 30.

Astfel vom avea parte de o lansare în septembrie sau octombrie și de un debut comercial întârziat câteva luni bune, asta dacă Huawei dorește să livreze telefoanele cele noi cu serviciile Google la bord și să aștepte obținerea certificării. S-ar putea merge eventual pe ruta lui AOSP dar chiar și așa pierderile vor fi uriașe pentru compania chineză, iar vânzările vor avea de suferit cu siguranță.

Consumatorii vor fi rezervați în a achiziționa noile modele tocmai la auzul veștii că lipsesc serviciile Google și că situația actualizărilor viitoare este incertă. Nu este exclusă nici apariția lui Harmony OS. Așteptăm totuși noi detalii despre subiect și reveniment cu update-uri!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×