Un nou episod din scandalul Nokia Cluj versus Nokia Bochum

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.231 ori
<b>Un nou episod din scandalul Nokia Cluj versus Nokia Bochum</b>Scandalul cauzat de inchiderea fabricii Nokia din Germania ia amploare, acesta fiind declansat de faptul ca gigantul finlandez a lasat 4000 de persoane fara locuri de munca, inchizand fabrica din Bochum. Tehnopol.ro ne prezinta mai multe detalii despre...

Scandalul cauzat de inchiderea fabricii Nokia din Germania ia amploare, acesta fiind declansat de faptul ca gigantul finlandez a lasat 4000 de persoane fara locuri de munca, inchizand fabrica din Bochum. Tehnopol.ro ne prezinta mai multe detalii despre acest scandal plus un clip al demonstratiilor de strada cauzate de concedieri. Dati click pe imaginea urmatoare pentru a fi transportati la clip:

Nemultumirea este generata de mutarea productiei Nokia din Germania in Romania, la fabrica de la Jucu, Cluj. Politicienii germani protesteaza si incearca sa obtina ajutorul UE in aceasta situatie, in vreme ce Nokia doreste doar sa plateasca mai putin angajatii recrutati in Romania. Diferenta este uriasa, daca avem in vedere faptul ca un angajat din Germania ar fi castigat 32 de euro pe ora, in vreme ce unul roman castiga 2.45 euro pe ora lucrand la fabrica Nokia.

Un alt motiv pentru protestele germanilor il reprezinta cele 60 de milioane de euro, subventii acordate de catre stat fabricii din Bochum, implicit celor de la Nokia. In aceeasi perioada in care compania era subventionata de statul german, pentru viitoare locuri de munca, finlandezii planuiau mutarea in Romania, pentru care au primit 30 de milioane de euro de la statul roman. Atacurile asupra  brandului Nokia au fost declansate de catre politicieni, dupa cum va informam intr-un articol anterior, acestia declarand ca vor interzicea folosirea terminalelor produse de finlandezi in ministerele lor.

Clip:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×