Un nou proces pentru Apple, de această dată pe seama sistemului de detectare a poziției din iOS

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.313 ori
<b>Un nou proces pentru Apple, de această dată pe seama sistemului de detectare a poziției din iOS</b>Dacă va mai amintiți acest articol, știți probabil deja că Apple are implementat de la iOS 4.0 încoace un sistem de detectare a poziției utilizatorului de iPhone sau iPad 3G. Datele sunt memorate pe telefon și stocate pe PC-ul sau Mac-ul cu care...

Dacă va mai amintiți acest articol, știți probabil deja că Apple are implementat de la iOS 4.0 încoace un sistem de detectare a poziției utilizatorului de iPhone sau iPad 3G. Datele sunt memorate pe telefon și stocate pe PC-ul sau Mac-ul cu care este sincronizat acesta, fără pic de criptare. Acum vin și repercusiunile pentru Apple: un proces intentat de doi utilizatori iOS.

Vikram Ajjampur este un utilizator iPhone din Florida, iar William Devito este un posesor de iPad din New York. Cei doi au în comun faptul că au dat în judecată Apple pentru serviciul de monitorizare menționat anterior. Avocatul Aaron Mayer declara pentru Bloomberg că plângerea se bazează pe faptul că Apple poate detecta utilizatorii iOS oriunde s-ar afla aceștia.

Practic, ceea ce fac autoritățile de obicei pe bază de mandat, producătorul de iPhone face fără... și mai interesant e faptul că acest tip de colectare de date se realizează chiar dacă setați "Location Services" pe Off, ceea ce nu va dă deloc de ales la acest capitol. Pentru a stabili poziția exactă a utilizatorului sunt folosite punctele de acces WiFi sau triangulare folosind antene telecom.

Trebuie totuși menționat că informațiile nu sunt transmise înapoi la Apple ci doar stocate pe telefonul și PC-ul utilizatorului. Acesta este al doilea proces al Apple în doar o săptămână, după ce Samsung a răspuns unor acuze de încălcare de patente din partea companiei din Cupertino cu încă un proces, cu câteva zile în urmă.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×