Un posibil nou scandal Gate? iPhone 7 e rezistent la apă, dar garanţia nu acoperă daunele produse de apă

2.153 ori
<b>Un posibil nou scandal Gate? iPhone 7 e rezistent la apă, dar garanţia nu acoperă daunele produse de apă</b>Cu doar câteva zile în urmă, Apple anunța cu mare fast lansarea noilor modele iPhone 7 și iPhone 7 Plus - terminale ce aduc difuzoare stereo, camere foto actualizate, dar și certificare IP67 pentru rezistență la apă și praf. Aparent, există o avertizare

Se conturează un nou scandal "Gate" la orizont, unul legat de iPhone 7 şi rezistenţa sa la apă, care cu siguranţă va fi pusă la încercare de posesorii de astfel de terminale. Totuşi, ei au şi motive să ezite mai nou, pentru că aparent garanţia noilor handseturi nu acoperă şi daunele produse de apă.

Anunţate cu câteva zile în urmă, iPhone 7 şi iPhone 7 Plus păstrează formatul de design al lui iPhone 6s şi 6s Plus în mare, dar au primit şi carcase rezistente la apă şi praf, cu certificare IP67. O astfel de certificare presupune că un terminal poate fi scufundat până la o adâncime de 1 metru timp de 30 de minute şi să nu aibă vreo problemă de funcţionare.

Totuşi în garanţia lui iPhone 7 scrie clar că "Rezistenţa la stropire, apă şi praf nu e o condiţie permanentă, iar rezistenţa poate descreşte odată cu timpul şi cu utilizarea repetată". Practic, peste un an sau doi telefonul va fi mai susceptibil să clacheze când îi facem o băiţă, iar daunele aduse componentelor nu vor putea fi compensate de Apple.

Nu e un caz singular, pentru că şi garanţia lui Galaxy S7 şi Galaxy S7 Edge menţionează că daunele de la apă nu sunt acoperite. Concluzia e că ar fi ideal să nu vă scufundaţi în piscina cu telefonul, ci doar să fiţi recunoscători că îl puteţi folosi dacă vă prinde musonul.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×