Un nou brevet indică faptul că Apple ar lucra la un iPhone rezistent la apă

663 ori
<b>Un nou brevet indică faptul că Apple ar lucra la un iPhone rezistent la apă</b>Ideea de rezistenţă la apa e &icirc;mbrăţişată de unele companii pe toată gama lor de telefoane, cum e cazul celor de la Sony, &icirc;n vreme ce unii renunţa la ea, cum e cazul Samsung. Ei bine, Apple ar lua la r&acirc;ndul său &icirc;n calcul...

Ideea de rezistenţă la apa e îmbrăţişată de unele companii pe toată gama lor de telefoane, cum e cazul celor de la Sony, în vreme ce unii renunţa la ea, cum e cazul Samsung. Ei bine, Apple ar lua la rândul său în calcul lansarea unui iPhone rezistent la apă, dacă ne luăm după o nouă serie de brevete.

Apple a cerut aprobarea unui brevet care va acoperi cu un strat rezistent la apă componentele interne ale unor terminale mobile. Cererea a fost depusă anul trecut, dat publicată de abia azi. Evident, firma din Cupertino brevetează mii de tehnologii sau idei care nu vor fi puse vreodată în practică sau nu prea curând, inclusiv ecrane holografice şi telefoane cu proiector.

Totuşi, de vreme ce rezistenţa la apă a devenit o funcţie standard pe tot mai multe handseturi suntem siguri că şi geniile de la Apple se vor gândi la o metodă pentru a face iPhone-ul mai puţin predispus la defecţiuni majore, atunci când e scăpat în cadă, piscina sau... toaletă. Samsung a ţinut să atace chiar iPhone-ul pentru lipsa rezistenţei la apă, cu ocazia Ice Bucket Challenge de anul trecut, menţionând şi că Galaxy S5 avea această dotare.

Brevetul Apple menţionează că un strat hidrofob cu scuturi pentru interferenţe electromagnetice va fi aplicat pe componentele sensibile, pentru a le proteja. E posibil să fie totuşi vorba de o abordare gen Motorola, adică mai degrabă rezistent la stropire decât la scufundare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×