Un român din 10 deține un smartphone, iar liceenii și studenții sunt cel mai bine echipați

Autor:  | Publicat în:  Statistici 868 ori
<b>Un român din 10 deține un smartphone, iar liceenii și studenții sunt cel mai bine echipați</b>Un studiu realizat de către Mercury Research arată că un român din 10 deține un smartphone, iar tinerii stau cel mai bine la acest capitol. Mercury Research este cea mai mare companie independentă de cercetare de pe piața din România, prezentă pe...

Un studiu realizat de către Mercury Research arată că un român din 10 deține un smartphone, iar tinerii stau cel mai bine la acest capitol. Mercury Research este cea mai mare companie independentă de cercetare de pe piața din România, prezentă pe piața locală din 1994.

Acest studiu realizat la final de 2013 arată că 12% dintre romanii cu vârsta peste 14 ani dețin un smartphone, iar 5% o tabletă. Publicul predilect pentru a deține unul sau mai multe terminale de acest gen este cel format din tinerii până în 35 de ani și persoanele cu educație superioară. în rândul angajaților, unul din șase deține un smartphone, iar procentul elevilor și studenților este mult mai mare, de 38%.

Elevii și studenții stau cel mai bine, cu 14% dintre aceștia posesori de tablete/telefoane, în comparație cu 9% dintre antreprenori sau 6% dintre angajați. Un alt aspect al acestui studiu dezvăluie că 20% dintre posesorii de smartphone nu se conectează niciodată la Internet de pe mobil, în vreme ce procentul e mai mare pentru posesorii de tablete, ajungând la 43%. Din nou liceenii și studenții stau mai bine, doar 12% dintre ei deținând un smartphone și neintrand pe Internet cu el.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1200 de respondenți, cu vârsta peste 14 ani.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×