Un român din 10 deține un smartphone, iar liceenii și studenții sunt cel mai bine echipați

889 ori
<b>Un român din 10 deține un smartphone, iar liceenii și studenții sunt cel mai bine echipați</b>Un studiu realizat de către Mercury Research arată că un român din 10 deține un smartphone, iar tinerii stau cel mai bine la acest capitol. Mercury Research este cea mai mare companie independentă de cercetare de pe piața din România, prezentă pe...

Un studiu realizat de către Mercury Research arată că un român din 10 deține un smartphone, iar tinerii stau cel mai bine la acest capitol. Mercury Research este cea mai mare companie independentă de cercetare de pe piața din România, prezentă pe piața locală din 1994.

Acest studiu realizat la final de 2013 arată că 12% dintre romanii cu vârsta peste 14 ani dețin un smartphone, iar 5% o tabletă. Publicul predilect pentru a deține unul sau mai multe terminale de acest gen este cel format din tinerii până în 35 de ani și persoanele cu educație superioară. în rândul angajaților, unul din șase deține un smartphone, iar procentul elevilor și studenților este mult mai mare, de 38%.

Elevii și studenții stau cel mai bine, cu 14% dintre aceștia posesori de tablete/telefoane, în comparație cu 9% dintre antreprenori sau 6% dintre angajați. Un alt aspect al acestui studiu dezvăluie că 20% dintre posesorii de smartphone nu se conectează niciodată la Internet de pe mobil, în vreme ce procentul e mai mare pentru posesorii de tablete, ajungând la 43%. Din nou liceenii și studenții stau mai bine, doar 12% dintre ei deținând un smartphone și neintrand pe Internet cu el.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1200 de respondenți, cu vârsta peste 14 ani.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×