Un studiu realizat de japonezi ne arată cum smartphone-ul poate fi utilizat pentru hacking-ul unui automobil

Autor:  | Publicat în:  Hacking 638 ori
<b>Un studiu realizat de japonezi ne arată cum smartphone-ul poate fi utilizat pentru hacking-ul unui automobil</b>&Icirc;n vara acestui an vedeam cum o vulnerabilitate a sistemului Uconnect aflat la interiorul automobilelor Chrysler, oferea hackerilor posibilitatea de control al vehicului &icirc;ntr-un mod foarte simplu. Un nou studiu dezvăluit de către japonezi cu...

În vara acestui an vedeam cum o vulnerabilitate a sistemului Uconnect aflat la interiorul automobilelor Chrysler, oferea hackerilor posibilitatea de control al vehicului într-un mod foarte simplu. Un nou studiu dezvăluit de către japonezi cu doar câteva zile în urmă, scoate la iveală faptul că pentru controlul unui automobil se poate utiliza foarte ușor și un smartphone.

Folosindu-se de un smartphone, profesorul Hiroyuki Inoue ne demonstrează cum un telefon poate fi folosit pentru a controla un vehicul și realiza diferite task-uri: deschidere/închidere geamuri de la distanță, afișarea unei valori pe vitezometru, sau blocarea accelerației.

Aflăm că automobilul folosit pentru testarea acestei teorii, a fost un model Toyota Corolla Fielder Hybrid din 2013, în tandem cu un terminal WiFi asamblat din diverse componente, și o aplicație pentru smartphone ce a fost creată de către profesorul japonez. Prin conectarea terminalului WiFi la un mecanism de sub volan, s-a reușit astfel controlul vehiculului.

În această situație avem totuși parte de un dispozitiv special conectat la vehicul, unul fără de care teoria japonezilor nu ar fi funcționat.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×