Un terminal Android, "creierul" unui robot real

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.765 ori
<b>Un terminal Android, "creierul" unui robot real</b>De la dezvoltarea de aplicatii pentru Android OS la transformarea unui telefon ce ruleaza aceasta platforma in punctul de control al unui robot e drum lung, dar iata ca inovatorii Tim Heath si Ryan Hickman au reusit. Robotul din imagine poarta numele de...

De la dezvoltarea de aplicatii pentru Android OS la transformarea unui telefon ce ruleaza aceasta platforma in punctul de control al unui robot e drum lung, dar iata ca inovatorii Tim Heath si Ryan Hickman au reusit. Robotul din imagine poarta numele de Truckbot si stim ca el este un gadget destul de simplu, ce foloseste un HTC G1 drept creier.

Tot ce poate sa faca masinaria este sa ruleze pe o masa, sa vireze si sa mentina o anumita directie. Aflam si ca gadgetul se va folosi de busola telefonului pentru a afla directia in care merge. In cazul in care va intrebati, Heath este inginer web Python, in vreme ce Hickman este angajat la Doubleclick, mai nou subdiviziune a Google.

Robot controlat de Android

Prima versiune a robotului a fost fabricata din plastic, iar Truckbot poate fi considerat incercarea 2.0 pentru acest gadget. Printre componentele folosite pentru realizarea proiectului se numara rotite, parti de carton, un convertor de tensiuni electrice, componente USB HTC pentru conectarea terminalului si alte cateva, pentru un total de doar 30 de dolari.

Robot controlat de Android

Desi pare ca handsetul este o telecomanda pentru robot, aflam de fapt ca terminalul Android este creierul acestuia, robotul fiind capabil datorita lui sa evite obstacole, sa recunoasca fete si voci si sa isi afle localizarea. Daca doriti sa construiti ceva similar, aruncati o privire aici pentru o lista completa de softuri si hardware pe care le veti folosi.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×