[UPDATE - Răspuns oficial Samsung] La pișcotul otrăvit: bloggeri Samsung Mobilers obligați să poarte uniforma Samsung la IFA 2012, lăsați fără cazare și avion; Nokia Îi ajută pe bloggeri!

Autor:  | Publicat în:  Samsung 2.776 ori
<b>[UPDATE - Răspuns oficial Samsung] La pișcotul otrăvit: bloggeri Samsung Mobilers obligați să poarte uniforma Samsung la IFA 2012, lăsați fără cazare și avion; Nokia Îi ajută pe bloggeri!</b>încă nu îmi vine să cred că povestea e reală. Sunt sigur că știți de grupul Samsung Mobilers, deoarece avem și noi în România câțiva reprezentanți. E vorba de persoane entuziaste și pasionate de tehnologie, care sunt gata să participe la...

încă nu îmi vine să cred că povestea e reală. Sunt sigur că știți de grupul Samsung Mobilers, deoarece avem și noi în România câțiva reprezentanți. E vorba de persoane entuziaste și pasionate de tehnologie, care sunt gata să participe la activități de grup legate de noi produse Samsung, de prezentarea și testarea lor, plus expunerea funcțiilor lor in clipuri de pe YouTube. Ei bine, pentru 2 bloggeri din India experienta Mobilers a fost una de "pișcot otrăvit".

Unul dintre ei este Clinton Jeff de la Unleash the Phones, în vreme ce bloggerul celălalt a refuzat să fie numit. Ambii au plecat din India cu cazare, transport și restul plătite de Samsung la IFA 2012, pentru a oferi cititorilor lor informații la prima mână despre Samsung Galaxy Note II. Lucrurile au început să se degradeze rapid atunci când cei doi au semnat un NDA (Non Disclosure Agreement) la sosirea în Berlin, adică un document care ii obliga să nu divulge detalii despre un produs nou până la o anumită dată când embargo-ul de presă expiră.

Apoi a venit povestea cu uniformele, angajați Samsung luând măsurile celor doi și pregătindu-le uniforme cu logo-ul Samsung pe ele, deși cei doi au insistat că nu sunt ambadasori de brand și nu au venit să prezinte terminale publicului, ci să își facă meseria de bloggeri tech. Se pare că Samsung nu a înțeles mesajul, iar filiala Samsung India a trecut la amenințări, anunțându-i pe cei doi că îi lăsa fără cazare și fără avion dacă nu respectă cerințele impuse la IFA 2012.

Clinton Jeff - twitter thanks

în cele din urmă cei doi au participat la evenimente în tricourile Samsung, dar nu au dorit să stea la stand și să prezinte telefoanele, mai ales că erau priviți cu dușmănie de restul de Mobilers. știu că pare incredibil că se întâmplă asta în 2012, dar mai există și loc de bunătate. Nokia a intervenit în ultima clipă și le-a asigurat celor doi cazare și bilete de avion către casă, deși nici măcar nu avea vreun produs mare de prezentat la IFA. Aici avem două exemple de PR bun și PR rău, iar Samsung tocmai și-a asigurat o uriașă bilă neagră pentru îndoctrinare forțată, lipsa de respect și atitudine negativă față de presă. In schimb nota 10 pentru Nokia, care a intervenit salvator pentru cei doi bloggeri.

[UPDATE] - La solicitarea noastră, cei de la Samsung România au venit cu acest răspuns oficial:

Samsung Mob!lers este o comunitate voluntară a utilizatorilor activi de dispozitive mobile Samsung, cărora li se oferă oportunitatea de a participa la evenimentele noastre de marketing de peste tot în lume. La aceste evenimente, toate activitățile pe care le întreprind sunt voluntare. Nicio activitate nu le este impusă.
 
Regretăm faptul că a existat o neînțelegere între coordonatorii Samsung Mob!lers și bloggerul respectiv; din informațiile pe care le avem, acesta nu fusese informat în mod corespunzător cu privire la activitățile Samsung Mob!lers de la IFA 2012. încercăm în momentul de față să luăm legătura cu el.
 
Respectăm independența bloggerilor de a-și publica propriile articole.
 
Pentru a înțelege puțin mai bine de unde a apărut această neînțelegere, iată și un rezumat al situației. Bloggerul respectiv a avut posibilitatea de a pleca la IFA fie în calitate de Reporter Mob!ler, fie ca Promoter Mob!ler. A ales să fie Reporter Mob!ler. în urma discuțiilor inițiale, toți Reporterii Mob!leri urmau să își încheie activitatea la IFA 2012 pe 1 septembrie. în consecință, biletele de întoarcere erau rezervate pentru 1 septembrie. Cu toate acestea, bloggerul a fost confundat cu un Promoter Mob!ler, iar biletul de întoarcere a fost rezervat pentru 5 septembrie. în timpul comunicării cu el, reprezentanții companiei i-au explicat această situație.

Compania regretă faptul că bloggerul s-a simțit abandonat, însă acesta nu a fost lăsat blocat în Germania, Samsung oferindu-i un bilet de retur.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×