Următorul pas În evoluția Google și Android - o viziune asupra viitorului (Editorial)

Autor:  | Publicat în:  Editorial 2.052 ori
<b>Următorul pas În evoluția Google și Android - o viziune asupra viitorului (Editorial)</b>în ultimii ani a fost destul de ușor să anticipăm în ce direcție vor merge Google și Android, care au gravitat în zona de tablete și smartphone-uri, dar acum lucrurile se complică. Odată cu sosirea unui val de tablete Windows 8, publicul ar...

în ultimii ani a fost destul de ușor să anticipăm în ce direcție vor merge Google și Android, care au gravitat în zona de tablete și smartphone-uri, dar acum lucrurile se complică. Odată cu sosirea unui val de tablete Windows 8, publicul ar putea să ia în calcul și ideea unui notebook/tableta și să crească pretențiile de la terminalele cu diagonale mari. și apoi mai există și evoluția logică a smartphone-urilor, care trebuie să se oprească undeva cu această creștere de diagonală...

credit imagine

Dacă mă întrebați pe mine prevăd o dominație a tabletelor care nu mai sunt de sine stătătoare și ale căror accesorii fac sarea și piperul produsului. Vom începe să vedem toți marii producători cu tablete cu tastatura dock și poate chiar cu dockuri cu proiector, dockuri cu accesorii foto și de gaming. Pe zona de smartphone-uri, în afară de creșterea diagonalei, pe care până și Apple a realizat-o, urmează implementarea de materiale flexibile, la care Sony și Samsung lucrează din greu de ani buni.

Eu prezic că Samsung va risca prima și va încerca marea cu degetul cu un model Galaxy cu ecran flexibil, poate chiar în 2013. Apoi va urma evoluția numită Google Project Glass, cu o mulțime de servicii de realitate augmentată asociate. Perechea de ochelari Project Glass vă marca începutul trecerii la o nouă generație de produse, pe măsură ce vom renunța la telefoane și tablete și vom adopta aceste headseturi evoluate. Android va evolua și el și dacă prevăd un Android 4.2 Key Lime Pie cu unele îmbunătățiri minore, ei bine îl văd pe Android 5.0 drept platforma finală, finisata, ideală și pentru desktop, tableta și laptop.

Se zvonește deja că Google va integra Chrome OS și Android într-un singur OS lansat pentru notebook-uri și tablete ale viitorului, probabil prin Android 5.0. și dacă este să continui cu speculațiile vom avea apoi din nou două versiuni separate de Android, Android 5.1 pentru tablete și telefoane și Android 6.0 pe viitorul Project Glass. în acel punct interfatele holografice și componentele flexibile de telefoane vor deveni ceva obișnuit și ne vom adapta la această lume în care diagonala telefonului și rezistența la scăpare pe jos nu mai contează, deoarece ecranul e flexibil și device-ul la fel.

O tabletă plasată într-un dock cu proiector va înlocui definitiv desktop-ul, iar un cub cu Android ca Ouya și o pereche de ochelari Project Glass vor garanta o experiență de gaming fantastică. și dacă ne aruncăm în viitor și mai mult se va ajunge la un mic accesoriu plasat aproape de glanda lacrimală a utilizatorului, fixat ca o mică pereche de ochelari și toată interfața va fi bazată pe proiecție și holograme, asta undeva prin 2025, să zicem.

Google își va fi realizat atunci scopul, de a transforma tot ce vedem în jur în informație digitală și toată planeta va fi interconectata prin Facebook, Twitter, YouTube și Google+. Comenzile vocale și gesturile vor fi interpretate fără echivoc și orice termen de căutare vocală va fi recunoscut. Căutarea Google va atinge perfecțiunea și vom putea realiza orice din motorul sau de căutare, de la comenzi de pizza, până la cele de taxi, rezervări de restaurant sau editare foto holografică prin control vocal și gestică.

Astfel văd eu viitorul produselor Google și al smartphone-urilor, asta dacă Apple nu are o alternativă mai bună... Voi cum credeți că vor arăta tabletele, telefoanele și sistemele de operare în 12 ani?

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×