Vânzările de smartphone-uri Huawei cresc, piața europeană continuă fragmentarea

781 ori
<b>Vânzările de smartphone-uri Huawei cresc, piața europeană continuă fragmentarea</b>Pe măsură ce piață europeană suferă de fragmentare, competiția între brandurile mari și companiile mici crește în segmentul telecom. Huawei spre exemplu a înregistrat o creștere cu 123% a numărului de telefoane vândute în cele 5 mari...

Pe măsură ce piață europeană suferă de fragmentare, competiția între brandurile mari și companiile mici crește în segmentul telecom. Huawei spre exemplu a înregistrat o creștere cu 123% a numărului de telefoane vândute în cele 5 mari piețe europene.

Acum, chinezii au o cotă de 3%, iar în țări ca Germania și Spania cota lor este de 5%. Compania Wiko are o cotă de 8% în Franța și se va extinde în curând și în restul Europei. între timp piața din Marea Britanie e mai puțin fragmentată, iar analiștii afirma că Motorola și Sony sunt gata de o revenire în forță pe bătrânul continent. în China, compania locală Xiaomi a reușit să depășească Samsung la vânzări în luna aprilie, handsetul RedMi fiind un hit la nivel local.

în același timp, în SUA Samsung înregistrează o creștere rapidă, cu o cotă de 34.1%, în vreme ce Apple se menține cu puțin în frunte, cu 34.6%. Se pare că vânzările modelului Galaxy S5 au fost bune în SUA, iar la capitolul platforme software, revenim la Europa puțin, unde Android domina clar, cu 72.4% din piață, în vreme ce Apple are doar 17.5%. Windows are o cotă de 8.4%, iar în Marea Britanie iOS e un pic mai popular, cu 30.2%.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×