Vânzările de telefoane mobile scad la nivel global, smartphone-urile cresc, Apple iPhone stagnează (cifre Gartner)

1.412 ori
<b>Vânzările de telefoane mobile scad la nivel global, smartphone-urile cresc, Apple iPhone stagnează (cifre Gartner)</b>Gartner a postat un nou studiu online legat despre performanta terminalelor mobile pe piața actuală. Faimoasa firma de analize de piață s-a axat în acest studiu pe vânzările de telefoane mobile din trimestrul 2. Printre marii câștigători ai...

Gartnera postat un nou studiu online legat despre performanta terminalelor mobile pe piața actuală. Faimoasa firma de analize de piață s-a axat în acest studiu pe vânzările de telefoane mobile din trimestrul 2. Printre marii câștigători ai ultimului trimestru se număra Samsung și terminalele sale Android, în vreme ce cumpărătorii de iPhone au făcut o pauză în așteptarea noului terminal.

La nivel global au fost vândute 419 milioane de telefoane, cu 2.3% mai puțin decât în trimestrul 2 din 2011, conform Gartner. în jur de o treime dintre aceste produse au fost smartphone-uri, 36.7% mai precis. Segmentul smartphone a crescut, în vreme ce zona de feature phones a scăzut. Aflați că terminalele high end au urcat cu 42.7% la capitolul vânzări, ajungând la 154 milioane de unități vândute, Samsung și Apple reprezentând 83% din această piață. Android a avut parte de cele mai mari beneficii de pe urma creșterii și a fost propulsat de către vânzările Samsung.

Vânzările de telefoane mobile scad la nivel global, smartphone-urile cresc, Apple iPhone stagnează (cifre Gartner)

Cu aproape 99 de milioane de unități vândute, Android a deținut 64% din cota de piață smartphone în ultimul trimestru, un salt impresionant de la 43.4% anul trecut. Samsung a impresionat prin seria Galaxy, care a reprezentat jumătate din TOATE vânzările de telefoane Android. Numai Samsung Galaxy S III a vândut 10 milioane de unități în doar 2 luni după lansare, ca punct de reper. iPhone-urile au înregistrat aproape 29 de milioane de unități vândute, deținând 18.8% din piața smartphone, față de 18.2% anul trecut.

Terminalele Symbian și RIM au gravitat în jurul valorii de 5-6%, în vreme ce Bada OS și Windows Phone sunt la valori cuprinse între 2% și 3%. Se pare că majoritatea fanilor Apple își păstrează banii pentru această toamnă, când vor cumpăra noul iPhone și deci vom vedea o nouă creștere Apple. Nici Samsung și al său Galaxy Note II nu trebuie neglijate!

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×