Vânzările lui Apple iPhone X scad, dar cumpărătorii sunt foarte încântaţi de achiziţie, arată studiile

864 ori
<b>Vânzările lui Apple iPhone X scad, dar cumpărătorii sunt foarte încântaţi de achiziţie, arată studiile</b>Cu toate că vânzările lui iPhone X nu impresionează, potrivit unui studiu cumpărătorii sunt tare mulțumiți și satisfăcuți de achiziția făcută. E drept că telefonul costă exagerat de mult, dar cei cu dare de mână consideră că tehnologia oferită

La finalul lunii martie s-a încheiat primul trimestru calendaristic al acestui an şi ca atare a venit momentul ca marile companii să îşi publice cifrele de vânzări şi alte date similare. Nu au lipsit cifrele legate de Apple, care pare să nu fi vândut pe măsură aşteptărilor. În ciuda faptului că iPhone X nu ar fi performat, se pare că posesorii săi sunt încântaţi de produs.

În general în primul trimestru al anului nimeni nu excelează la vânzări, pentru că publicul îşi "linge rănile" de pe portofel, după o perioadă a sărbătorilor generoasă. Consumer Intelligence Research Partners estimează în cel mai nou raport al său faptul că vânzările iPhone-ului de 1200 de euro au scăzut faţă de vânzările totale de unităţi iPhone. Dacă iPhone X reprezenta 20% din vânzări în trimestrul 4 2017, în primele 3 luni din anul curent a ajuns să reprezinte 16%.

Cota lui iPhone 8 şi 8 Plus a crescut cu 3%, ajungând la 44% (23% iPhone 8 şi 21% iPhone 8 Plus). Între timp seria iPhone 7 a reprezentat 20% din totalul vânzărilor iPhone, iar seria iPhone 6S se ţine admirabil la 13%, în vreme ce iPhone SE surprinde la 8%. Acelaşi grup care a realizat studiul prezice o evoluţie similară în trimestrul 2 al acestui an, cel în care ne aflăm acum, iar iPhone X ar trebui să scadă şi mai mult la procentaj.

Pe de altă parte un alt raport de la Creative Strategies indică faptul că posesorii de iPhone X sunt foarte mulţumiţi de produsele lor. 1746 persoane de acest tip au fost chestionate, iar 97% dintre ei sunt încântaţi. De obicei "early adopters" sunt ceva mai critici şi mai puţin mulţumiţi decât consumatorii de rând, dar la iPhone X şi cei care cumpără primii şi consumatorii de rând sunt la fel de satisfăcuţi.

Cele mai nemulţumitoare aspecte ale telefonului sunt "felul în care se simte în mâna", modul Portrait şi selfie-urile Portrait. Cu toate acestea şi cele din urmă au o rată de satisfacţie de peste 80%.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×