iPhone X este cel mai bine vândut smartphone din luna martie, câteva surprize în top 5 şi top 10

2.767 ori
<b>iPhone X este cel mai bine vândut smartphone din luna martie, câteva surprize în top 5 şi top 10</b>După ce am auzit luni întregi cât de prost s-a vândut iPhone X şi ce dezamăgire este, a venit Apple cu raportul financiar trimestrial şi a spulberat toate aşteptările. Ştiam deja că iPhone X a fost cel mai bine vândut iPhone din ultimele 6 luni, iar..

După ce am auzit luni întregi cât de prost s-a vândut iPhone X şi ce dezamăgire este, a venit Apple cu raportul financiar trimestrial şi a spulberat toate aşteptările. Ştiam deja că iPhone X a fost cel mai bine vândut iPhone din ultimele 6 luni, iar acum aflăm că este şi cel mai bine vândut smartphone din lume în luna martie a acestui an.

De această dată o spune studiul celor de la Counterpoint Research, care au realizat un top cu cele mai bine vândute smartphone-uri de pe glob. 5 iPhone-uri sunt incluse în acel top şi câteva surprize. iPhone X se află pe primul loc, cu o cotă de 3.5%, urmat de iPhone 8 Plus, cu 2.3%. Pe locul 3 vine surpriză, Xiaomi Redmi 5A, cu 1.8% cotă.

iPhone X este cel mai bine vândut smartphone din luna martie, câteva surprize în top 5 şi top 10

Oppo A83 este pe locul 4, iarăşi o surpriză, dar oarecum aşteptată având în vedere popularitatea Oppo în Asia. Urmează iPhone 7, cu 1.7%, apoi Galaxy S9 şi Galaxy S9+ ocupa locurile 6-7, cu câte 1.6%. E şocant să vedem iPhone 7 surclasând Galaxy S9, dar telefonul Apple din 2016 încă se ţine bine, se pare. Galaxy J7 Pro se afla pe locul 9, cu 1.4%, la egalitate cu iPhone 8, iar iPhone 6 ajunge la 1.2%.

Dacă am continua topul până la locul 20, ar fi plin de modele Samsung, Xiaomi şi Huawei. Samsung s-a mişcat puternic în zona de preţ de 600-800 de dolari, iar Xiaomi, Huawei şi Samsung au reprezentat jumătate din vânzările globale de telefoane cu preţ între 100 şi 199 dolari. Zona de buget a contat cel mai mult în Africa, India şi Asia de Sud Est. Evident acesta e doar un studiu si probabil ca sunt si altele cu rezultate diferite, eventual plasând vreun Huawei, Xiaomi sau chiar Vivo si Oppo mai sus in top.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×