iPhone X este cel mai bine vândut smartphone din luna martie, câteva surprize în top 5 şi top 10

Autor:  | Publicat în:  Apple  Statistici 2.639 ori
<b>iPhone X este cel mai bine vândut smartphone din luna martie, câteva surprize în top 5 şi top 10</b>După ce am auzit luni întregi cât de prost s-a vândut iPhone X şi ce dezamăgire este, a venit Apple cu raportul financiar trimestrial şi a spulberat toate aşteptările. Ştiam deja că iPhone X a fost cel mai bine vândut iPhone din ultimele 6 luni, iar..

După ce am auzit luni întregi cât de prost s-a vândut iPhone X şi ce dezamăgire este, a venit Apple cu raportul financiar trimestrial şi a spulberat toate aşteptările. Ştiam deja că iPhone X a fost cel mai bine vândut iPhone din ultimele 6 luni, iar acum aflăm că este şi cel mai bine vândut smartphone din lume în luna martie a acestui an.

De această dată o spune studiul celor de la Counterpoint Research, care au realizat un top cu cele mai bine vândute smartphone-uri de pe glob. 5 iPhone-uri sunt incluse în acel top şi câteva surprize. iPhone X se află pe primul loc, cu o cotă de 3.5%, urmat de iPhone 8 Plus, cu 2.3%. Pe locul 3 vine surpriză, Xiaomi Redmi 5A, cu 1.8% cotă.

iPhone X este cel mai bine vândut smartphone din luna martie, câteva surprize în top 5 şi top 10

Oppo A83 este pe locul 4, iarăşi o surpriză, dar oarecum aşteptată având în vedere popularitatea Oppo în Asia. Urmează iPhone 7, cu 1.7%, apoi Galaxy S9 şi Galaxy S9+ ocupa locurile 6-7, cu câte 1.6%. E şocant să vedem iPhone 7 surclasând Galaxy S9, dar telefonul Apple din 2016 încă se ţine bine, se pare. Galaxy J7 Pro se afla pe locul 9, cu 1.4%, la egalitate cu iPhone 8, iar iPhone 6 ajunge la 1.2%.

Dacă am continua topul până la locul 20, ar fi plin de modele Samsung, Xiaomi şi Huawei. Samsung s-a mişcat puternic în zona de preţ de 600-800 de dolari, iar Xiaomi, Huawei şi Samsung au reprezentat jumătate din vânzările globale de telefoane cu preţ între 100 şi 199 dolari. Zona de buget a contat cel mai mult în Africa, India şi Asia de Sud Est. Evident acesta e doar un studiu si probabil ca sunt si altele cu rezultate diferite, eventual plasând vreun Huawei, Xiaomi sau chiar Vivo si Oppo mai sus in top.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×