Apple ar putea cumpăra Disney, chiar înainte ca aceștia să finalizeze achiziția FOX

2.059 ori
<b>Apple ar putea cumpăra Disney, chiar înainte ca aceștia să finalizeze achiziția FOX</b>Dacă vi s-a părut că e o giga achiziţie cumpărarea FOX Studios de către Disney, staţi să vedeţi ce ni se pregăteşte acum! Circulă mai nou teoria că Apple ar putea cumpăra Disney, sau mai bine zis să fuzioneze cu Disney, pentru că ambele companii sunt..

Dacă vi s-a părut că e o giga achiziţie cumpărarea FOX Studios de către Disney, staţi să vedeţi ce ni se pregăteşte acum! Circulă mai nou teoria că Apple ar putea cumpăra Disney, sau mai bine zis să fuzioneze cu Disney, pentru că ambele companii sunt coloşi de sute de miliarde de dolari.

Apple şi Disney nu sunt deloc străine una de alta, pentru că Steve Jobs a fost la un moment dat şef la Pixar. După cum ştiţi Pixar este compania care a redat viaţa animaţiilor Disney, după o perioadă de criză. Disney are acum un capital de piaţă de 168 de miliarde de dolari, ceea ce nu o face predispusă spre achiziţii de către terţe părţi. În ultimii ani a făcut tranzacţii uriaşe, precum cumpărarea francizei Star Wars şi integrarea Marvel.

Se pare că moştenitorii lui Steve Jobs încă deţin cea mai mare cotă de acţiuni la Disney, deci un motiv în plus pentru fuziune. Nu e prima oară când se aduce în discuţie această mega tranzacţie, analistul Amit Daryanani de la RBC Capital Markets propunând această teorie cu luni în urmă şi analizând aspectele sale pozitive. Pe atunci expertul scria că o astfel de achiziţie e improbabilă.

Totuşi, Forbes consideră acum mai aproape de realitate mutarea. După ce Broadcomm şi Qualcomm s-au tatonat la sume de peste 100 de miliarde de dolari, orice e posibil. E drept că Apple nu e totuşi genul să arunce cu banii în asemenea cantităţi, cea mai mare achiziţie a sa fiind cea Beats Audio la 3 miliarde de dolari. Şi luaţi în calcul faptul că acele 168 de miliarde sunt doar capital de piaţă. Se poate ajunge lejer şi la 200 de miliarde la o tranzacţie de gen.

Până şi Apple s-ar resimţi după asemenea cheltuieli. Pe de altă parte ar deveni un colos media şi având în vedere că Disney pregăteşte propriul serviciu de streaming pentru 2019, ar putea îngropa Netflix în următorul deceniu. Vă reamintesc că Steve Jobs a fost unul dintre primii finanţatori Pixar şi atunci când Disney a cumpărat compania a devenit şi un acţionar important al corporaţiei lui Mickey.

Azi Steven P Jobs Trust rămâne cel mai mare acţionar Disney, sub tutela văduvei fostului CEO. Apple ar putea conta pe acele acţiuni pentru o preluare. Acum ar fi momentul ideal pentru o mişcare, până nu se finalizează deal-ul cu FOX şi valoarea Disney creşte.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×