Veniturile distribuitorului de servicii Romtelecom au crescut cu aproximativ 8% În primul trimestru din acest an

Autor:  | Publicat în:  Romtelecom 547 ori
<b>Veniturile distribuitorului de servicii Romtelecom au crescut cu aproximativ 8% În primul trimestru din acest an</b>Romtelecom, unul dintre cei mai mari operatori de servicii din România, operator ce urmează a suferi un proces de rebranding în această toamnă, a reușit ca în primul trimestru din 2014 să înregistreze venituri cu până la 8% mai mari,...

Romtelecom, unul dintre cei mai mari operatori de servicii din România, operator ce urmează a suferi un proces de rebranding în această toamnă, a reușit ca în primul trimestru din 2014 să înregistreze venituri cu până la 8% mai mari, ajungându-se la o sumă de aproximativ 157 milioane de euro.

Aceste venituri se datorează în mare parte încasărilor semnificative generate de proiectele mari IT&C administrate de către operator. De asemenea, o altă categorie de produse ce a beneficiat de o creștere semnificativă a fost divizia wholesale prin care se oferă servicii către alți jucători de pe piața locală de comunicații. Veniturile înregistrate de această divizie au crescut în primul trimestru din acest an cu 33% (29 milioane euro).

Din punct de vedere al numărului de abonați, aflăm că Romtelecom avea la sfârșitul lunii martie 1.2 milioane de clienți pentru serviciile de internet prin linii fixe (+5.1%) și 1.4 milioane de abonați la serviciile de televiziune, număr ce reprezintă o creștere de 7.3% față de cifrele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, aceste evoluții au permis operatorului Romtelecom posibilitate de extindere a rețelei de cablu TV în mediul urban, cât și abilitatea de păstrare a bazei de clienți. Pe partea de costuri, Romtelecom a înregistrat o scădere a costurilor cu personalul cu 10.4% față de anul trecut, personal care în același timp a scăzut cu 8.8% comparativ cu anul 2013.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×