Vesti proaste pentru piata telefoanelor 3G

1.221 ori
<b>Vesti proaste pentru piata telefoanelor 3G</b>Texas Instruments, cel de-al doilea mare producator de chipuri pentru telefoane mobile din lume a anuntat ieri ca profiturile sale vor scadea in primul sfert fiscal. Scaderea a fost pusa pe seama cererii scazute de chipuri pentru telefoane high-end, in...

Texas Instruments, cel de-al doilea mare producator de chipuri pentru telefoane mobile din lume a anuntat ieri ca profiturile sale vor scadea in primul sfert fiscal. Scaderea a fost pusa pe seama cererii scazute de chipuri pentru telefoane high-end, in special pentru cele 3G.

In schimb, cererea pentru produse entry-level a ramas constanta in pietele in plina dezvoltare, fata de asteptarile companiei. Producatorul anuntase initial profituri cuprinse intre 3.27 si 3.55 miliarde de dolari pentru primul sfert fiscal al anului, dar acum predictia a scazut la intervalul 3.21 - 3.35 miliarde. Primul sfert fiscal al acestei companii se incheie in data de 31 martie si vom afla curand dupa aceasta data informatii pretioase despre profiturile si pierderile de la Texas Instruments.

Producatorul de chipuri a dezmintit zvonurile care afirmau ca ar fi scazut cererea pentru handseturi in China, cel putin in cazul marilor producatori. Reprezentantii Texas Instruments afirma ca marile companii, cum ar fi Nokia sau Motorola nu si-au micsorat cererea de chipuri, dar nu se poate spune acelasi lucru si despre producatorii de talie mica din China. Analistii au pus micsorarea profiturilor pe seama temerilor de recesiune in SUA, care au dus la scaderea cererii de chipuri.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×