Arma secretă a revenirii Nokia pe piață telefoanelor are legătură cu Angry Birds; E fostul CEO Rovio, Pekka Rantala

1.170 ori
<b>Arma secretă a revenirii Nokia pe piață telefoanelor are legătură cu Angry Birds; E fostul CEO Rovio, Pekka Rantala </b>Unul dintre titlurile din lumea gaming-ului ce ne-au făcut să stăm ore bune cu telefonul în brațe, este și Angry Birds. Acest joc are iată legătură cu revenirea celor de la Nokia pe piața terminalelor mobile, și mai precis fostul său CEO care de curând a

Angry Birds a făcut din Rovio una dintre cele mai valoroase companii din Finlanda, iar acum tot de la ei pare să vină și inspirația pentru o nouă direcție Nokia. Revenirea acestui brand e pregătită cu aportul lui Pekka Rantala mai nou, el fiind un fost CEO Rovio, dar și un fost angajat Nokia, care a declarat că iubește acest brand și ar dori să îl vadă crescând iar.

Povestea se leagă perfect cu mutarea Microsoft din mai, când vindea practic porțiunea Nokia Devices către Foxconn (FIH Mobile) și HMD Global, companie misterioasă din Finlanda. Ea va vinde telefoane și tablete sub brand Nokia, iar fostul oficial Nokia, Arto Nummela este CEO-ul său. 

Pekka Rantala a intrat în ecuație în această săptămâna, contractat de HMD și primind funcția de Chief Marketing Officer. Rantala va avea rolul de a readuce Nokia în percepția publică drept brand solid în zona telecom, în vreme ce produsele vor fi produse în China și vor avea Android la bord. 

Numele e cel mai mare atuu pe care îl au HMD și Foxconn la dispoziție, iar prima companie a promis să cheltuiască jumătate de miliard de dolari pe marketing la nivel global în următorii 3 ani. Din păcate fostul CEO Rovio a petrecut doar un an la șefia creatorului lui Angry Birds, atunci când începuseră picajul și concedierile. El are totuși și o perioadă de 17 ani petrecută la Nokia, deci cunoaște compania foarte bine si a promis ca va face orice ca ea sa revina.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×